shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Duitse man veroordeeld voor kindermisbruik

Samenwerking tussen IJM en de Filipijnse en Duitse autoriteiten leidde afgelopen maandag tot de veroordeling van Dennis S., een 38-jarige Duitse man die kinderen misbruikte. Zijn eigen driejarige zoon, één van de slachtoffers, werd in oktober vorig jaar bevrijd.

Op 6 juli 2020 veroordeelde een Berlijnse rechtbank Dennis S. tot vijf jaar gevangenisstraf voor het seksueel misbruiken van zijn zoon, dat al was begonnen toen de jongen nog maar twee jaar oud was. Op zijn computer vonden de Duitse autoriteiten foto's en video’s van kindermisbruik, waarop zijn zoon en ook Filipijnse kinderen waren te zien. Uit onderzoek van de Duitse politie bleek dat zijn zoon bij een draagmoeder op Cyprus is geboren; Dennis S. had de draagmoeder 60.000 euro betaald.

Deze misbruikzaak kwam aan het licht nadat de Filipijnse politie een andere Duitse zedendelinquent in Lapu-Lapu City arresteerde en drie slachtoffers in de leeftijd van 2, 6 en 7 jaar bevrijdde. Onderzoek van zijn computer en telefoons (zie foto) maakte duidelijk dat deze man beelden van kindermisbruik stuurde naar Dennis S.

“Deze veroordeling laat zien hoe belangrijk het is om internationaal samen te werken om online kindermisbruik te bestrijden”, benadrukt Sam Inocencio, directeur van IJM de Filipijnen. Ook de Nederlandse politie werkt actief samen met IJM en de Filipijnse autoriteiten om dit onrecht tegen te gaan. Nog dit jaar wil de Nederlandse politie een medewerker detacheren in het Philippine Internet Crimes Against Children Center (PICACC) in Manila. In dit centrum werken diverse autoriteiten en organisaties (waaronder IJM) samen om kindermisbruik voor internet te bestrijden.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up