shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Drie jongens bevrijd uit slavernij in visindustrie

Op het Voltameer in Ghana zijn drie jongens bevrijd die als slaaf moesten werken in de visindustrie. Deze kinderen, in de leeftijd van 8, 13 en 15 jaar, hebben zo’n twee jaar vastgezeten. De reddingsoperatie werd uitgevoerd door IJM in samenwerking met de lokale autoriteiten.

Twee verdachten werden gearresteerd en moesten al een dag later voor de rechter verschijnen. Zij werden veroordeeld vanwege uitbuiting en mensenhandel en kregen een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd. Will Lathrop, directeur van IJM Ghana: “Eerder zagen we bij dit soort zaken wel dat slaafeigenaren werden veroordeeld voor kinderarbeid, maar niet eerder gebeurde dit voor mensenhandel. Deze veroordeling is een cruciale stap naar een toekomst waarin Ghanese niet langer als handelswaar worden behandeld.”

De kinderen vertelden uitvoerig over de verschrikkelijke omstandigheden waarin ze moesten werken. Eén van de jongens zei dat hij bang was voor harde wind en stormen. Toch moest hij – onder dreiging van stokslagen – steeds weer het water op. Het was zijn taak om water uit de boot de scheppen. Als zijn baas ontevreden was, werd hij geslagen. De jongens zijn nu op een veilige plek en krijgen traumazorg en medische hulp.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up