shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Geslagen en bedrogen: 14 mannen bevrijd uit slavernij op gemberboerderij

De lokale politie heeft een vermeende slaveneigenaar gearresteerd en is op zoek naar twee anderen na een reddingsoperatie op 14 september. Hierbij werden 14 doodsbange mannen bevrijd.

Een mensenhandelaar had deze mannen beloofd dat ze goed werk zouden krijgen en eten en onderdak voor hun families. In plaats daarvan kregen ze echter te maken met maandenlange wrede afranselingen, uithongering en isolement op een gemberboerderij nabij Bangalore.

Ze werden gedwongen om 13 uur per dag te werken zonder loon of fatsoenlijke maaltijden. De mannen werkten vaak met gevaarlijke chemische meststoffen zonder bescherming. De slaveneigenaar en zijn handlangers hielden hen constant in het oog - zelfs 's nachts.

De voorgaande maanden wisten 12 andere arbeiders van dezelfde boerderij te ontsnappen. Een van hen werd gevangen in een nabijgelegen dorp, teruggesleept en zwaar geslagen. (Veel van de geredde mannen hebben nog steeds wonden of littekens door soortgelijke gewelddadige aanvallen.)

Gelukkig kon een van de ontsnapte mannen de zaak aan de politie melden. Een door IJM opgeleide officier zag de nijpende situatie en nam onmiddellijk contact op met ons team en we werkten samen met de regering aan een acute reddingsoperatie om de slachtoffers te bevrijden.

Tijdens de operatie beefde de stem van een bevrijde slaaf in angst toen hij vertelde over het lijden dat ze hadden doorgemaakt. "Ik heb mijn vrouw en 2-jarig kind achtergelaten ... ik heb de afgelopen vijf maanden niet één keer met ze kunnen praten en weet niet wat er met hen is gebeurd," schreeuwde hij. "Ik vroeg de eigenaar vaak om mijn loon te betalen en mij te laten gaan, maar ik werd geslagen met kettingen en stokken en kreeg te horen dat ik moest blijven werken."
Hij voegde er in tranen aan toe: ''Ik ben de regering zeer dankbaar dat hij als God kwam en ons redde van de boerderij.''

Autoriteiten brachten de mannen in veiligheid bij een overheidsbureau en voorzagen hen van medische zorg, voedsel, officiële vrijheidscertificaten en fondsen voor revalidatie. De politie heeft de boer voor ten minste twee weken naar de gevangenis teruggestuurd en in recordtijd hebben ze aanklachten tegen mensenhandel en slavernij tegen hem ingediend. Ze zullen blijven zoeken naar twee andere verdachten die ook bij het misbruik betrokken zijn.

De autoriteiten begeleiden de overlevenden ook naar hun huizen en families, waar ze zich bij het tweejarige nazorgprogramma van IJM aansluiten.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up