shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Baby van 3 maanden en 13 kinderen bevrijd van misbruik voor webcam

In de Filipijnen heeft de politie, in samenwerking met International Justice Mission, een baby van 3 maanden bevrijd van seksueel misbruik voor internet. Samen met de baby werden nog 13 kinderen in de leeftijd van 2 tot 17 jaar bevrijd. De reddingsoperatie vond plaats in Bombon, een gemeente op het Filipijnse eiland Luzon.

Tijdens de operatie werden allerlei bewijsmaterialen in beslag genomen, waaronder apparaten met beelden van het misbruik, een seksspeeltje en verschillende betalingsbewijzen met buitenlanders als afzenders.

Drie vrouwelijke verdachten en één mannelijke verdachte zijn gearresteerd. De kinderen worden opgevangen en krijgen traumazorg. Zeven van hen zijn kinderen van één van de vrouwelijke verdachten. Eerder dit jaar stuurde zij beelden van kindermisbruik naar een 69-jarige Australische zedendelinquent in ruil voor geld.

De Australische federale politie arresteerde deze misdadiger in maart 2021 en sloeg vervolgens alarm bij het Philippine Internet Crimes Against Children Center (PICACC) vanwege het misbruik van de Filipijnse kinderen. In het PICACC werkt de Filipijnse politie samen met NGO’s en justitiële organisaties, waaronder International Justice Mission (IJM) en de Nederlandse politie. De Nederlandse politie is bij dit centrum betrokken omdat de vraag naar misbruik van Filipijnse kinderen ook vanuit ons land komt.

Op de Filipijnen zijn vele duizenden kinderen het slachtoffer van misbruik voor internet. Door hun ouders of andere familieleden worden ze gedwongen om seksuele handelingen te verrichten voor de webcam. In De Filipijnen strijdt IJM sinds 2016 tegen deze vorm van kindslavernij, door kinderen te bevrijden en traumazorg te geven en zij die het misbruik faciliteren voor het gerecht te dagen. Op die manier zijn ruim 300 kinderen bevrijd en tientallen criminelen opgepakt.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up