shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

7 kinderen bevrijd die misbruikt werden voor webcam

NIEUWS: In Luzon (Filipijnen) zijn afgelopen woensdag zeven kinderen bevrijd die misbruikt werden voor webcams. Een 25-jarige vrouw werd gearresteerd bij de reddingsactie, waarbij IJM samenwerkte met de lokale politie.

De zeven kinderen - zes jongens en één meisje in de leeftijd van drie tot veertien jaar - krijgen traumazorg. Vier van hen zijn eigen kinderen van de vrouw die verdacht wordt van het misbruik.

Tragisch genoeg neemt in De Filipijnen vanwege de lockdown het misbruik van kinderen voor internet sterk toe. Want de Filipijnse scholen zijn gesloten, kinderen zitten de hele dag thuis en in de crisis zoeken mensen naar nieuwe bronnen van inkomsten. Ook de mensen die betalen voor livestreaming van kindermisbruik (die vaak uit Westerse landen komen) zitten in deze crisistijd meer thuis en zoeken naar ‘vermaak’.

Sam Inoncencio, directeur van IJM De Filipijnen, stelt: “Het is duidelijk dat de huidige crisissituatie kansen biedt voor criminelen, zowel aan de vraag- als de aanbodkant. Ook in de huidige crisis zullen we echter niet stoppen met dit werk, in samenwerking met de autoriteiten. We zijn vastbesloten om gerechtigheid te brengen.”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up