shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

6 mensenhandelaren veroordeeld voor seksuele uitbuiting van kinderen

DE FILIPIJNEN – Binnen een maand zijn zes mensenhandelaren veroordeeld voor het online seksueel misbruiken van kinderen.

In ruil voor strafvermindering deden de daders een schuldbekentenis (een zogenoemde plea bargain). Ieder kreeg afzonderlijk een gevangenisstraf van vijftien jaar opgelegd. Daarnaast kregen zij een geldboete van omgerekend een kleine 9000 euro.

Drie van de veroordelingen, waarbij een man en twee vrouwen betrokken waren, vonden plaats in Ozamis City. Een andere vrouwelijke dader werd veroordeeld in Lapu-Lapu City, terwijl twee andere vrouwen werden veroordeeld in Capas, Tarlac.

“Laat van deze veroordeling een sterk signaal uitgaan dat misdaad niet loont,” reageerde openbaar aanklager James Lobedica over de Lapu-Lapu veroordeling. “Misdadigers zullen vroeg of laat de consequenties moeten dragen voor hun misdaden. En de wet bepaalt dat zij een straf moeten uitzitten.”

Regionaal aanklager Fernando Gubalane zei over de veroordeling het volgende: “Deze veroordeling door plea bargain houdt niet alleen de daders verantwoordelijk voor hun misdaden, maar is ook een middel om de al getraumatiseerde kinderen te beschermen voor nog een trauma van een langdurig proces.”

Advocaat Lucille Dejito, directeur van het IJM-kantoor in Cebu, voegt hieraan toe: “De recente veroordelingen in Visayas en Mindanao getuigen van volhardend werk en commitment van de verantwoordelijken binnen ons rechtssysteem om ervoor te zorgen dat misbruik van minderen niet langer straffeloos kan plaatsvinden. We hopen dat deze veroordelingen andere mensenhandelaren zal afschrikken om kinderen online seksueel te misbruiken.

Advocaat Reynaldo Bicol Jr, directeur van IJM Manila zei over de veroordeling in Capas, Tarlac: “IJM looft onze partners in het rechtssysteem voor het mogelijk maken van deze veroordelingen. Hiermee geven zij een duidelijke boodschap dat daders van online seksueel misbruik van kinderen niet met hun misdaden wegkomen. IJM blijft zich hardmaken voor plea bargains om de kinderen te beschermen. Met plea bargains wordt voorkomen dat kinderen worden blootgesteld aan lange procedures in de rechtbank. Nu wordt hen sneller rechtgedaan.

Bij online seksueel misbruik van kinderen worden kinderen seksueel misbruikt door de mensenhandelaren, die de beelden van dit misbruik online verkopen. Vaak wordt dit misbruik ook live online uitgezonden, waarbij daders van over de hele wereld opdracht tot dit misbruik geven.

7-6-2022

Het meisje op de foto is niet één van de kinderen die zijn uitgebuit.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up