shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

6 meisjes gered van seksuele uitbuiting

NIEUWS: Er zijn 6 meisjes gered van seksuele uitbuiting en 3 verdachten gearresteerd. In samenwerking met IJM, heeft de Dominicaanse politie de 2 reddingsoperaties uitgevoerd. De 6 meisjes zijn nu veilig en vrij!

De meisjes zijn tussen de 12 en 17 jaar oud. Ze werden gered uit twee bars, waar de leefomstandigheden vreselijk waren. De kamers waren overvol en vies en de meisjes hadden geen noodzakelijke middelen om zich te beschermen tegen de huidige pandemie of andere gezondheidsbedreigingen. Onmiddellijk na hun bevrijding zijn de meisjes naar een veilig huis gebracht. Hier ontvangen ze crisiszorg en worden vervolgstappen voor hun nazorgtraject gezet.

De gearresteerden zijn 2 mannen en 1 vrouw. Hen werd borgtocht geweigerd. Ze blijven in elk geval in hechtenis tot het rechtsproces is afgerond. Ze zullen worden vervolgd voor het seksueel uitbuiten van minderjarige meisjes. Seksuele uitbuiting is een misdrijf waarbij een volwassene fysiek geweld, leugens of emotionele druk gebruikt om een kind seksueel te misbruiken. De betaling (in contanten of in natura) wordt gegeven aan een derde partij of het kind.

IJM vertegenwoordigt de 6 survivors in de rechtbank en biedt hun de nazorg die ze nodig hebben om te kunnen herstellen van hun trauma’s.

Samen met lokale organisaties op de Dominicaanse Republiek blijven we werken aan redding en bescherming voor alle kinderen. Help ons om hen te vinden.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up