shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

23 slachtoffers bevrijd van misbruik voor livestreams

In de Filipijnen zijn 22 kinderen en één jongere bevrijd die seksueel misbruikt werden voor livestreams. Drie verdachten werden gearresteerd. Dit gebeurde tijdens twee reddingsoperaties op dinsdag 5 april.

De operaties werden uitgevoerd door het Woman and Children Protection Center (WCPC), een onderdeel van de Filipijnse politie dat speciaal gericht is op het beschermen van vrouwen en kinderen tegen (seksueel) geweld. Aan deze operaties ging een onderzoek van zes maanden vooraf, waarbij het WCPC samenwerkte met de Amerikaanse autoriteiten. De vraag naar het misbruik van de Filipijnse kinderen kwam namelijk vanuit de Verenigde Staten.

Bij de eerste operatie, die begin van de middag plaatsvond, werden twee vrouwelijke verdachten gearresteerd. Het gaat om twee zussen van 39 en 33. Bij deze operatie werden 12 kinderen bevrijd, enkele van hen zijn familie van de verdachten.

In de namiddag voerde het WCPC een tweede reddingsoperatie uit. Hierbij arresteerden WCPC-agenten een vrouwelijke verdachte van 32 jaar. Ook brachten ze tien kinderen en één jongvolwassene in veiligheid. De verdachten worden aangeklaagd voor mensenhandel en kindermisbruik.

In de Filipijnen ondersteunt IJM de autoriteiten om kinderen te beschermen tegen seksuele uitbuiting voor livestreams. Ze werken daarbij samen met onder andere de Filipijnse, Australische, Amerikaanse en Nederlandse politie.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up