shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

16 kinderen bevrijd van seksuele uitbuiting in Filipijnen

16 Filipijnse kinderen die seksueel misbruikt dreigden te worden door een 56-jarige man uit Australië, zijn in veiligheid gebracht.

De zaak kwam aan het rollen toen de Australische grenspolitie op het vliegveld van Sydney de bagage van de Australische verdachte controleerde. Op zijn telefoon vonden ze berichten waaruit bleek dat hij contact had met iemand uit de Filipijnen om daar tegen betaling kinderen te misbruiken. Ook vonden ze beelden van kindermisbruik op zijn telefoon.

De Australische politie deed nader onderzoek naar de verdachte en deelde de uitkomsten met het Philippine Internet Crimes Against Children Center (PICACC) in de Filipijnse hoofdstad Manila. In dit centrum werken onder andere de Australische, Filipijnse en Nederlandse politie met elkaar samen om online kindermisbruik tegen te gaan. Ook IJM is bij het PICACC betrokken.

De Filipijnse autoriteiten deden vervolgens op 22 en 23 juni op verschillende locaties invallen, waarbij meerdere arrestaties werden verricht en 16 kinderen in veiligheid werden gebracht. Het jongste slachtoffer was slechts 10 jaar oud.

"Dit is een recordaantal kinderen dat bij één enkele operatie is gered,” zegt een woordvoerder van de Australische politie. “We zijn dankbaar voor de inspanningen van de Filipijnse autoriteiten en het Philippine Internet Crimes Against Children Center om deze kinderen te bevrijden.” De kinderen worden opgevangen door medewerkers van het Filipijnse ministerie van Sociale Zaken en Ontwikkeling.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up