shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

14-jarig meisje en 5 vrouwen bevrijd in Dominicaanse Republiek

NIEUWS: In de Dominicaanse Republiek zijn een 14-jarig meisje en vijf vrouwen bevrijd die seksueel werden geëxploiteerd. Vijf verdachten zijn gearresteerd. Bij de reddingsoperatie werkte IJM samen met de lokale autoriteiten.

De verdachten werden gearresteerd op het terrein van één van de verdachten, een Amerikaan die in het land werkte als honkbalcoach. Bij aankomst in het huis van de coach vonden de lokale autoriteiten de vrouwen en het meisje ongekleed en in grote stress. De reddingswerkers verzamelden mobiele telefoons, andere elektronische apparaten, documenten en drugs, en arresteerden de vijf verdachten. Zij worden verdacht van mensenhandel voor prostitutie en de productie van pornografisch materiaal. IJM zal het Openbaar Ministerie in deze zaak blijven steunen om ervoor te zorgen dat het recht zegeviert.

Na de reddingsoperatie werd het meisje overgebracht naar een opvanghuis van de Dominicaanse Kinderbescherming. IJM juicht de inzet van de Dominicaanse overheid toe, die zelfs tijdens de lockdown doorgaat om kwetsbare mensen te beschermen en daders ter verantwoording te roepen. (Het meisje op de foto is niet het meisje dat bevrijd is.)

Meer lezen over hoe het werk van IJM doorgaat tijdens de wereldwijde lockdowns? Zie www.ijmnl.org/lockdown.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up