shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

13 kinderen bevrijd in Filipijnen

NIEUWS: In de Filipijnen zijn 13 kinderen en 2 volwassenen bevrijd die seksueel werden misbruikt voor webcams. De bevrijdingsactie was een succesvolle samenwerking tussen de Australische politie, IJM en het Philippine Internet Crimes Against Children Center (PICACC).

De zaak kwam aan het rollen na de arrestatie van een Australische man vanwege betrokkenheid bij kindermisbruik. Australische onderzoekers ontdekten dat de man contact had met kinderpooiers in de Filipijnen.

De politie tipte PICACC en IJM, waarna zij gelijktijdig op verschillende plaatsen reddingsoperaties uitvoerden. Dit resulteerde in de bevrijding van 15 slachtoffers en de arrestatie van 5 verdachten.

“Deze reddingoperatie laat zien hoe belangrijk het is criminelen op te pakken en wetten te handhaven”, zegt Lucille Deijato, directeur van IJM Cebu. “Alleen zo beschermen we kinderen tegen de gruwelijke misdaad van seksuele exploitatie voor internet. Ik ben onder de indruk van de reddingsteams; door de corona-epidemie was dit een zeer moeilijke en uitdagende operatie.”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up