shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Vijf obstakels die IJM-werkers in Ghana moeten overwinnen

Deel

Vijf obstakels die IJM-werkers in Ghana moeten overwinnen

T

ijdens IJM’s MudRaise heb je uitdagende 'obstacles' te overwinnen. Dit geldt ook voor de reddingsteams van IJM. In Ghana doet ons team alles om jongetjes als Foli te bevrijden uit slavernij op Lake Volta. Maar dat gaat zeker niet vanzelf. Dit zijn vijf uitdagingen waarmee ze te maken hebben:

1. Lange reistijden
Sommige gebieden liggen zeer afgelegen en kunnen alleen bereikt worden door meer dan 10 uur te rijden en dan met de boot te gaan. Dit vereist een goede planning én uithoudingsvermogen van het team. Soms is het gewoon te gevaarlijk. Zo hadden we vorig jaar een reddingsactie waarbij de operatie 6 uur vertraging opliep door hevige regenval.

2. Zien hoe kinderen lijden…
Medewerkers die bewijzen documenteren, zijn vaak van dichtbij getuige van mishandeling van kinderen. Het moeilijke is: Ze kunnen op dat moment niet ingrijpen. Een reddingsoperatie moet zeer zorgvuldig voorbereid worden, de bewijsvoering moet ijzersterk zijn, anders vinden slaafeigenaren altijd wel een manier om te ontkomen. Emotioneel gezien is het een grote uitdaging om deze mishandelingen te zien gebeuren en te weten dat je moet wachten tot de reddingsoperatie om er iets aan te doen.

3. Bureaucratische rompslomp
Reddingsoperaties moeten worden goedgekeurd door verschillende ambtenaren. Het kan lang duren voor je al die goedkeuringen binnen hebt. In de beginperiode van ons werk in Ghana kon dat weken duren. Gelukkig hebben de afgelopen jaren, in samenwerking met de politie, deze tijd teruggebracht tot een paar dagen.

4. Goede nazorg vinden
Er is vaak een tekort aan goede nazorgfaciliteiten die gespecialiseerd genoeg zijn om adequaat voor geredde kinderen te zorgen. Elke keer dat we een redding uitvoeren, moet ons nazorgteam weer op zoek naar partners die in staat zijn om voor de kinderen te zorgen.

5. Omgaan met getraumatiseerde kinderen
In het begin, wanneer kinderen gered worden, kunnen ze bang en verward zijn over wat er gebeurt. Ze kunnen door hun meesters getraind zijn om te liegen. Daarom hebben we maatschappelijk werkers van de overheid getraind in traumagerichte zorg, zodat ze een kind snel kunnen helpen en duidelijk kunnen maken dat ze nu echt veilig zijn en bescherming krijgen.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up