shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

‘Techbedrijven moeten grootschalig kindermisbruik voor livestreams tegengaan’

Deel

‘Techbedrijven moeten grootschalig kindermisbruik voor livestreams tegengaan’

Techbedrijven en financiële instellingen moeten investeren om het grootschalig kindermisbruik voor webcams tegen te gaan. Die dringende oproep doet John Tanagho, directeur van IJM’s Center to End Online Sexual Exploitation of Children in de Filipijnen.

Ngo’s en politieorganisaties werken hard om kinderen te beschermen tegen online seksueel misbruik, maar er is meer nodig, aldus Tanagho. “Platforms voor videochats en financiële bedrijven zijn in de unieke positie om misbruik in een vroeg stadium te voorkomen, op te sporen en te melden.”

Hij deed zijn oproep tijdens het Singapore FinTech Festival, ‘s werelds grootste festival over financiële technologie dat vorige week plaatsvond in Singapore. “Misbruik van kinderen voor livestreams bestond nog niet voor het digitale tijdperk,” aldus Tanagho. “Het groeit en bloeit in de schaduw – veel van dit seksueel geweld tegen kinderen wordt niet ontdekt, niet gerapporteerd en niet bestraft.”

Tanagho is uitvoerend directeur van IJM’s Center to End Online Sexual Exploitation of Children in de Filipijnen. Dit centrum richt zich op het bevrijden van kinderen uit misbruik, traumazorg en rechtshandhaving, in samenwerking met de lokale autoriteiten.

De Filipijnen geldt wereldwijd als epicentrum van kindermisbruik voor webcams. De vraag naar dit misbruik komt vooral vanuit westerse landen. Westerlingen betalen voor (live) beelden of regisseren het misbruik door kinderen op te dragen bepaalde seksuele handelingen te verrichten. Tanagho: “Deze misdaad groeit waar de rechtshandhaving laks is of tekortschiet. Ook groeide deze misdaad sterk tijdens de Covid-pandemie.”

Het gaat om vele duizenden kinderen die misbruikt worden. Volgens de FBI zijn er op ieder moment 750.000 misdadigers online die beelden van kindermisbruik bekijken of dat misbruik regisseren. Dat is op ieder moment vijftien keer een volle Amsterdam Arena.

lorem
John Tanagho

Volgens de uitvoerend directeur is het noodzakelijk dat techbedrijven investeren in veiligheid. Nu is het zo dat platforms onbedoeld kindermisbruik faciliteren. “Tech- en financiële bedrijven moeten het ontwerp van online platforms herzien om misdadigers te beperken in hun mogelijkheden om kinderen uit te buiten.”

Ook is het noodzakelijk dat geldtransactiekantoren stappen zetten. Tanagho: “Zij kunnen transacties en betalingen voor kinderuitbuiting behandelen als terrorismefinanciering of fraude en niet als witwassen.”

Daarnaast doet Tanagho een dringende oproep aan geldtransactiekantoren om de maximale hoeveelheid informatie te rapporteren bij verdachte transacties, niet het vereiste minimum. “Zorg voor zinvolle meldingen van verdachte transacties die de rechtshandhaving kan gebruiken,” drong Tanagho aan.

Ten slotte riep hij techbedrijven en financiële instellingen op om samen te werken met IJM en haar partners. “Samen met de Filipijnse autoriteiten hebben we 1000 kinderen bevrijd die misbruikt werden voor webcams. Ruim 300 verdachten zijn gearresteerd en meer dan 150 mensenhandelaren zijn veroordeeld. U kunt helpen om kinderen te beschermen, daders aansprakelijk te stellen en bijdragen aan het herstel van slachtoffers.”

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up