shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

MudRaise 2022: ‘Jullie gaan vandaag de strijd aan voor dat ene kind in slavernij!’

Deel

MudRaise 2022: ‘Jullie gaan vandaag de strijd aan voor dat ene kind in slavernij!’

“Until all are free!” Die roep klonk zaterdag 11 juni uit de mond van bijna 400 MudRaise-deelnemers. Zij deden vandaag een obstacle run door de modder en haalden ruim 194.000 euro aan sponsorgeld op.

Dit bedrag zal komende dagen nog verder oplopen. Met dit geld worden reddingsteams van IJM eropuit gestuurd om kinderen, vrouwen en mannen uit moderne slavernij te bevrijden. Het is ook nog steeds mogelijk om deelnemers te sponsoren.

De MudRaise werd gehouden op het parcours van Mud Masters in Haarlemmermeer. Voor de MudRaise begon, sprak Rosa Oppong de deelnemers toe. Zij werkt voor IJM Ghana en heeft veel ervaring met het geven van traumahulp aan kinderen die bevrijd zijn uit slavernij. “In Ghana worden duizenden kinderen uitgebuit in de visserij rond Lake Volta,” vertelde Rosa. “Zij worden gedwongen het water in te duiken om verstrikte netten los te maken, en lopen daarbij het risico te verdrinken.”

Rosa vergeleek de MudRaise-obstakels met de vele obstakels die zij en haar team in Ghana moeten overwinnen: “Je moet heel wat barrières trotseren om een kind te identificeren en te redden. Het is een race tegen de klok. Ook kinderen in slavernij moeten dagelijks enorme obstakels overwinnen, tot het moment dat er bevrijding komt. Ik daag jullie uit straks aan één kind te denken dat nog vastzit in slavernij. Voor dat ene kind in slavernij gaan jullie vandaag de strijd aan!”

“Als team moet je heel wat barrières trotseren om een kind te identificeren en te redden”

IJM -ambassadeur Godwin Arhin ging door de modder voor Geoffrey, die uit slavernij in Ghana is bevrijd. Nadat hij bevrijd was, ging Geoffrey met een IJM-reddingsteam terug naar het eiland waar hij jaren vastzat. Gezamenlijk konden ze nog eens 29 kinderen identificeren en bevrijden.

“Voor deze MudRaise had ik niet getraind, dat is achteraf gezien niet zo handig,” zegt Godwin lachend. “Maar het was geweldig om mee te doen. Ik ben heel blij dat er met het sponsorgeld meer kinderen zoals Geoffrey kunnen worden bevrijd. En ik vind het mooi dat IJM ook veel investeert in nazorg. Ze bevrijden niet alleen kinderen, maar helpen hen ook om weer een leven in vrijheid op te bouwen!”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up