shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

‘Het was mij totaal onbekend dat zo veel mensen vastzitten in moderne slavernij’

Deel

‘Het was mij totaal onbekend dat zo veel mensen vastzitten in moderne slavernij’

Hanke Rotteveel is diep geraakt door verhalen over moderne slavernij. Daarom doet ze mee aan MudRaise 2022, waarvoor ze nu druk aan het fondsenwerven is. “De persoonlijke verhalen over slavernij hebben mij werkelijk van mijn stoel geblazen.”

W

aarom doe je mee aan de MudRaise?
“Via Dwight van van de Vijver, de aanvoerder van ons MudRaise-team, ben ik betrokken geraakt bij IJM. We spraken af om mee te doen aan de Mudraise, maar daarna begon ik pas echt te ontdekken wat de realiteit van moderne slavernij is. Het was me totaal onbekend dat nog zoveel mensen wereldwijd vastzitten in slavernij. Ook hoorde ik persoonlijke verhalen van kinderen die seksueel misbruikt worden voor de webcam. Die beelden worden wereldwijd gestreamd naar mensen die daar geld voor geven. Die misbruikverhalen hebben mij werkelijk van mijn stoel geblazen. Hoe kan het dat dit kinderen wordt aangedaan… De missie van IJM is om bevrijding en herstel te brengen in levens die verwoest zijn. Dat maakt me strijdbaar. Want we zijn pas echt vrij, als iedereen vrij is!”

Je hebt in korte tijd veel geld opgehaald voor de MudRaise. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
“Ik heb een persoonlijk bericht gemaakt en dat via Whatsapp doorgestuurd naar mijn netwerk. Daarnaast post ik op social media regelmatig filmpjes van mijn trainingen. Hiermee laat ik zien dat het mij ook echt wat mag kosten. Maar het meeste resultaat boek ik nog steeds met de ouderwetse manier: ik vertel mensen persoonlijk hoe ik bij IJM betrokken ben geraakt en waarom ik meedoe.”

Heb je een gouden fondswervingstip voor andere deelnemers?
“Deel met mensen in je omgeving hoe groot moderne slavernij is in deze tijd en waarom het noodzakelijk is om hiertegen te strijden. Het levert vaak ook nog een goed gesprek op, dus dat is dubbel winst!”

De MudRaise 2022 vindt plaats op zaterdag 11 juni 2022. Kijk voor meer informatie op: https://mudraise.nl/nl

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up