shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Help mee om kinderen als Marj te vinden!

Deel

Help mee om kinderen als Marj te vinden!

Alles in haar protesteerde, maar de criminelen lieten Marj geen keuze. Ze moest naakt poseren voor een camera. Dag na dag.

Geef vrijheid
D

rie jaar lang werd ze misbruikt voor cyberseks. Totdat medewerkers van IJM hoorden over haar zaak en in actie kwamen.

Op haar negende werd Marj* van huis gestuurd om bij haar oma te gaan wonen. Nadat haar oma overleed, verloor ze haar interesse in school en moest ze zichzelf in leven zien te houden.

Eenzaam zwierf ze rond in de grote stad. Op een dag werd ze thuis uitgenodigd bij een meisje in haar buurt. Helaas was dit geen uitnodiging voor een logeerpartij of verjaardagsfeestje.

Toen ze aankwam, bleek dat er verschillende meisjes in het huis woonden. Ze vroegen Marj of ze wat foto’s wilde maken. Na een tijdje kreeg ze van een ouder meisje te horen dat ze haar kleren uit moest doen. Ze vertelt:

“Het was alsof ik mezelf geweld aandeed, maar ik had geen keuze. Ik kreeg geen eten als ik die dingen niet deed. En ik had niet verwacht dat ze het misbruik zouden verspreiden, dat ze de beelden zouden rondsturen.”

Marj werd voor een camera geplaatst en moest naakt poseren. Er werd een foto van haar gemaakt, op internet gezet en verkocht aan pedofielen en criminelen over de hele wereld. Drie jaar lang werd Marj uitgebuit.

Zodra onze medewerkers op de Filippijnen hoorden over de zaak van Marj, hebben we contact opgenomen met de politie en een plan gemaakt om haar en de andere kinderen in haar omgeving te redden.

Op de dag dat Marj werd gered, was ze 15 jaar oud. In totaal zijn vijf verdachten gearresteerd en tien andere kinderen gered. De meeste kinderen waren Marj’s klasgenoten, buren en vrienden.

Nu verblijft Marj in een overgangshuis voor oudere kinderen dat wordt gerund door één van onze partners. Ze wil zich inschrijven voor een opleiding Maatschappelijk Werk om uiteindelijk andere slachtoffers van mensenhandel te helpen.

Geef alstublieft vandaag nog en zorg ervoor dat mishandelde en uitgebuite kinderen worden gevonden en in veiligheid worden gebracht. Met een gift maakt u het vandaag mogelijk om kinderen als Marj te vinden.

*Marj heet in werkelijkheid anders.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up