shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Gevecht tegen seksindustrie is niet zonder gevaar

Deel

Gevecht tegen seksindustrie is niet zonder gevaar

I

n de Dominicaanse Republiek strijdt IJM om meisjes uit de seksindustrie te bevrijden. We helpen de politie om mensenhandelaren op te sporen en meisjes hun vrijheid terug te geven. Daarvoor zijn er echter enorme obstakels te overwinnen. Lees hieronder over de vier grootste uitdagingen in Dominicaanse Republiek.

1. Criminelen werken in het duister

Dat geldt zeker voor criminelen die zich bezighouden met het verkopen van minderjarigen voor seks. Deze mensensmokkelaars zijn niet overdag en op straat actief (zoals je wel ziet bij drugshandel) maar werken meestal vanuit woningen, bordelen of hotels. Dit maakt het onderzoeksproces complexer en een reddingsactie gevaarlijker.

2. Goed plannen is een uitdaging…

De verschillende overheidsafdelingen (zoals de nationale politie en de kinderbescherming) hebben allemaal een eigen protocol en organisatiecultuur. Goed samenwerken, plannen en communiceren is daarom een grote uitdaging. Zo is het de rol van de officier van justitie om met de kinderbescherming te communiceren over geplande reddingsoperaties, zodat de medewerkers van de kinderbescherming zich kunnen voorbereiden op het onderbrengen van de bevrijdde slachtoffers in opvangcentra. Als deze communicatie niet plaatsvindt, is de kinderbescherming niet goed voorbereid om direct na de redding groepen minderjarige meisjes op te vangen.

3. Gebrek aan middelen bij overheidsorganisatie

Auto’s, noodhulpuitrusting, geld om onderzoek te betalen en maaltijden tijdens reddingsoperaties – in Nederland is het heel normaal dat de overheid over dit soort middelen beschikt. In de Dominicaanse Republiek is dat echter niet zo. Zowel de nationale politie als de kinderbescherming hebben een tekort aan middelen. Ze hebben hard hulp nodig van externe organisaties als IJM om reddingsoperaties uit te voeren en overlevenden de juiste zorg te geven.

4. Het werk is levensgevaarlijk

Reddingsoperaties vinden vaak plaats in gevaarlijke buurten, waar gevreesde criminelen actief zijn. Zo’n reddingsoperatie is dus niet zonder gevaar voor de IJM-werkers en onze lokale partners. Dit is een obstakel dat moeilijk te overwinnen is, maar IJM werkt er hard aan om dit risico te verminderen door betere planning vooraf en middelen in te zetten om de veiligheid te waarborgen.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up