shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Dwight van van de Vijver doet mee aan MudRaise: ‘Kom in beweging tegen moderne slavernij’

Deel

Dwight van van de Vijver doet mee aan MudRaise: ‘Kom in beweging tegen moderne slavernij’

De inschrijving voor MudRaise 2022, die op zaterdag 11 juni plaatsvindt, is nu geopend. Tv-presentator Dwight van van de Vijver, één van de deelnemers, vertelt: “Ik wil anderen inspireren om mee te strijden tegen moderne slavernij.”

Kinderen, vrouwen en mannen bevrijden die op dit moment worden misbruikt, uitgebuit en verkocht. Dat is het doel van de MudRaise, een obstacle run door de modder van International Justice Mission (IJM). De inschrijving voor MudRaise 2022, die op zaterdag 11 juni plaatsvindt, is nu geopend. Tv-presentator Dwight van van de Vijver, één van de deelnemers, vertelt: “Ik doe mee omdat ik mijn kinderen wil opvoeden in een wereld waar alle kinderen vrij zijn.”

Dwight gaat door de modder voor het werk van IJM op de Filipijnen, waar de organisatie strijdt tegen misbruik van kinderen voor de webcam. “Als oud-politieagent heb ik gezien wat kindermisbruik doet met slachtoffers en hun omgeving, ook jaren later nog. Ik wil zichtbaar vechten voor hen en letterlijk door de modder gaan uit solidariteit en om anderen te inspireren ook te strijden tegen moderne slavernij.”

Komende tijd wil hij een team samenstellen, met mensen die net als hij alles willen doen om een einde te maken aan moderne slavernij en exploitatie van kinderen. De tv-presentator is er heilig van overtuigd dat moderne slavernij meer aandacht moet krijgen. “Het geeft soms discussie als ik zeg dat onze kinderen geen kleding zouden moeten dragen die door andere kinderen is gemaakt. Maar als dat gesprek niet mogelijk is, gaat het van kwaad tot erger.”

Join the transformation
Met de MudRaise willen de deelnemers aandacht vragen voor moderne slavernij én fondsen werven om mensen uit slavernij te bevrijden. Het sponsorgeld dat ze ophalen, gaat naar het werk van IJM, een internationale organisatie die mensen bevrijdt uit moderne slavernij en andere vormen van geweld. Het thema dit jaar is ‘join the transformation’. Mudraisers maken onderdeel uit van een wereldwijde beweging die gaande is tegen slavernij en geweld. De MudRaise vindt plaats op het parcours van Mud Masters in Haarlemmermeer.

lorem

Mudraise 2021 - Foto: www.michaelterlouwfotografie.nl

Wereldwijd leven naar schatting 40 miljoen mensen in slavernij en één op de vier daarvan is kind. Zoals Joy uit de Filipijnen. Van haar negende tot haar zeventiende werd zij seksueel misbruikt voor de webcam, tot een reddingsactie van IJM en de politie een einde maakte aan deze verschrikkelijke tijd. Joy doorliep een traject van traumazorg en vond nieuwe hoop. Nu gebruikt ze haar stem om op te komen voor meisjes die hetzelfde meemaken als zij heeft meegemaakt.

Moderne slavernij kent helaas vele gezichten. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor een specifieke strijd die ze ondersteunen. Zoals de strijd tegen seksuele uitbuiting op de Filipijnen; tegen mensenhandel voor seks in Midden-Amerika of tegen kindslavernij in de visserij van Ghana. Mudraisers dragen bij aan de kosten van reddingsoperaties en traumazorg. Met elke bevrijding wordt een leven dat verwoest was, bevrijd, gered en hersteld.

Zelf meedoen aan de MudRaise of deelnemers sponsoren? Ga naar www.mudraise.nl.

Mudraise 2021 - Foto: www.michaelterlouwfotografie.nl

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up