shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Drie daders veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor online seksuele uitbuiting van kinderen

Deel

Drie daders veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor online seksuele uitbuiting van kinderen

Begin december veroordeelde een regionale rechtbank in Pasig City, de Filipijnen, een vrouwelijke mensenhandelaar tot levenslange gevangenisstraf.

Doneer voor bescherming
B

egin december veroordeelde een regionale rechtbank in Pasig City, de Filipijnen, een vrouwelijke mensenhandelaar tot levenslange gevangenisstraf. Ook moest zij een geldboete betalen. De vrouw werd schuldig bevonden aan mensenhandel. Ze had haar eigen dochter aangeboden voor seksueel misbruik via een live videofeed in ruil voor geld van buitenlandse zedendelinquenten. Het slachtoffer was acht jaar toen zij werd bevrijd.

“De uitkomst van het proces is een overwinning in de bescherming van kinderen en de strijd tegen online seksuele uitbuiting, en de vermeende straffeloosheid waar daders zich achter denken te kunnen verschuilen,” reageert Caroly Houmes, directeur van IJM Nederland.

IJM steunt de Filipijnse regering in de strijd tegen online seksuele uitbuiting van kinderen. Zo werkte IJM in deze zaak samen met de openbaar aanklagers. “Het is verschrikkelijk te zien hoe een moeder omwille van geld haar eigen kind geweld aan doet,” vertelt Houmes. Atty Kathleen Joy Piccio, werkzaam voor IJM Manilla, voegt toe: “Voor een miezerig bedrag werd een klein meisje beroofd van haar onschuld, waardigheid, innerlijke rust en het normale leven dat ze verdiende. En dit door degene die haar had moeten beschermen en verzorgen.”

“We weten dat ze de rest van haar leven emotionele littekens zal dragen. Maar omdat er door deze uitspraak recht is gesproken, is er hoop dat ze in staat zal zijn te herstellen van het complexe trauma dat ze al die jaren heeft doorstaan. Dit is de reden waarom het voor IJM altijd een eer en een groot voorrecht is om samen te werken met regeringspartners en zo de kleine kinderen te dienen,” vervolgt Atty Piccio-Labay.

lorem

De twee verdachten in de zaak werden door de rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en een geldboete. De minderjarige die in deze zaak is misbruikt, is de biologische dochter van een van de mensenhandelaars.

“Nu deze mensenhandelaren ter verantwoording worden geroepen, wordt niet alleen recht gedaan, maar zetten de Filipijnen een grote stap in het afschrikken van criminelen, het beëindigen van straffeloosheid en het beschermen van kinderen tegen online seksuele uitbuiting en misbruik,” zegt Houmes.

Het werk van IJM in de Filipijnen heeft geleid tot een drastische daling van kinderen in de sekshandel in bars en bordelen. Onderzoek wijst uit dat de dalingen in de diverse steden variëren tussen de 72% tot 86%. In 2016 heeft IJM het programma in de Filippijnen volledig omgezet om online seksuele uitbuiting van kinderen te bestrijden. IJM heeft de Filipijnse autoriteiten bijgestaan in meer dan 308 operaties, die hebben geleid tot de bevrijding van 1037 slachtoffers en de arrestatie van 320 verdachten van online seksuele uitbuiting van kinderen.


Bescherm kinderen tegen online seksueel misbruik

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stop online seksueel misbruik van kinderen. Doneer nu!

Uw steun is nodig. Help IJM om kinderen te beschermen tegen online seksueel misbruik, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up