shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Brief aan Griselda van Luca

Deel

Brief aan Griselda van Luca

Brieven van medewerkers van IJM NL aan moedige survivors van geweld

Guatemala, 8 mei 2021,

Lieve Griselda,

Wanneer ik aan Moederdag denk, herinner ik mij de gezellige momenten thuis. Samen met mijn broertjes brachten we mijn moeder altijd een ontbijtje op bed. En nog steeds koop ik elk jaar een cadeautje voor haar. Jouw herinnering aan Moederdag moet een heel andere zijn. Het was de dag dat je op de terugweg van een speciale viering in de kerk, plotseling een auto in getrokken werd en naar een gevaarlijke wijk werd gereden. Je was nog maar dertien toen drie mannen een verschrikkelijke misdaad begingen, terwijl ze een pistool op je gericht hielden.

Het is niet voor te stellen wat je hebt meegemaakt. En dan te bedenken dat de daders statistisch gezien net zoveel kans hadden om berecht te worden voor hun misdaden als getroffen te worden door de bliksem. Dit omdat jij uit een arm gezin kwam en in Guatemala de armsten nauwelijks beschermd worden door het rechtssysteem.

Wat ongelooflijk dapper dat je als jong meisje samen met je moeder toch altijd gevochten hebt voor gerechtigheid. Omdat anders andere meisjes hetzelfde zou worden aangedaan, zo zeiden jullie. Wat een moed om in de rechtbank tegen de daders te getuigen. Ik ben zo enorm trots op je!

En wat ben ik blij dat je in deze strijd in de rechtbank werd bijgestaan door mijn collega’s van IJM. Dat ze hielpen bij de rechtszaak en ze jou de zorg gaven die je nodig had. Helemaal gaaf vind ik het dat je later stage liep bij IJM en maatschappelijk werker wilde worden. Je wilde andere kinderen helpen hun trauma’s te verwerken. Je bent een engel!

Ik wil je heel veel succes wensen met je studie aan de universiteit. Ik hoop dat je een mooie toekomst tegemoet gaat en jouw moed en liefde kunt doorgeven aan kinderen die je heel hard nodig zullen hebben.

Liefs,

Luca

PS: Ik zal altijd om jou en meisjes als jou blijven geven!

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up