shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Dit is Kumar.
Kumar was nog maar 7 jaar toen hij gevangen werd genomen. Zeven dagen per week moest hij werken in een steenfabriek. Hij sjouwde stenen naar een gloeiendhete oven. De fabrieksbaas sloeg hem vaak en schold hem de huid vol. Als Kumar ziek was, sleepte de baas hem letterlijk naar de oven toe.

Jongens als Kumar hebben geen vrijheid en kunnen niet naar school. Jij kan dit met je basisschool veranderen. Organiseer een Stomme stenen loop!

Wat is een Stomme stenen loop?
Een parcours met hindernissen (o.a. met stenen en water). Leerlingen laten zich voor elk rondje sponsoren.

Bekijk de video:

1:00

Hoe werkt het?

“Veel van de kinderen van de GAVE-scholen groeien op in welvaart en weten niet van het bestaan van slavernij en onrecht. Het is belangrijk dat kinderen hier weet van hebben, om hierover met ze te praten en ook met ze te bespreken wat wij hieraan kunnen doen. Kinderen zijn erg gemotiveerd om geld op te halen voor leeftijdsgenoten in nood. De stomme stenen loop is heel makkelijk op te zetten, door de machtigingskaarten en online mogelijkheden is het ook eenvoudig om geld op te halen.”

Bas van Ramshorst De Bron - Veenendaal

“Er is veel onrecht in de wereld. En het raakt mij het meest als kinderen de dupe zijn. Het is goed om kinderen bekend te maken met onrecht in de wereld. We kunnen ze daar niet van weghouden. En nog mooier is, dat zij daar een steentje aan kunnen bijdragen door geld in te zamelen om zo meer kinderen te kunnen bevrijden. Het verhaal van Kumar heeft de kinderen geraakt en in beweging gebracht! ”

Meemme Wever CBS 't Gebint

Joost Keesmaat

Student Mobilizer

[email protected]

06 40285572

Stomme Stenen Loop

Stomme Stenen Loop

Hartelijk bedankt, je bericht is verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Download hier vast de materialen van de Stomme Stenen Loop om een indruk te krijgen. Klik hier >

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up