shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
homepage

Elke dag worden onschuldige mensen geslagen, misbruikt en verhandeld in slavernij.

Met uw hulp kunnen wij hen bevrijden en voor eens en voor altijd een einde maken aan slavernij.

Slavernij in één oogopslag

lorem lorem

Iedere mens, vastgehouden in slavernij, heeft een naam, een verhaal en een droom. Samen kunnen wij een reddingsteam sturen en hen bevrijden.

Slavernij: in hun eigen woorden

Maarko was 7 jaar oud toen hij werd misbruikt voor de webcam. Online seksueel misbruik van kinderen is een misdaad die zijn weerga niet kent.

Hij droomde te zijn als zijn held superman. Maar hij kon geen kant op. Maarko werd bevrijd door een team van IJM en de lokale autoriteiten. De daders die hem iets aandeden, zijn opgepakt en aangeklaagd.

Omdat Gowri voor haar kinderen wilde zorgen en in geldnood zat, nam ze een lening aan van een misdadige eigenaar van een fabriek.

De fabriekseigenaar verhoogde voortdurend de ‘lening’ en dwong Gowri en haar familie voor hem te werken. Na tien jaar konden wij Gowri uit slavernij bevrijden.

Foli werd op jonge leeftijd gedwongen om achttien uur per dag te werken op de vissersboot van zijn oom.

Hij bad tot God om bescherming en om redding. Na zijn bevrijding kon Foli naar school en weer voetballen.

Elsa werd bedrogen en verkocht aan een bordeel.

Toen Elsa op haar twaalfde haar ouders verloor, was zij vastbesloten geld te verdienen om voor haar broertjes te zorgen. Een eigenaar van een bar bood haar een baantje aan, maar het was een valstrik. Jarenlang werd zij nacht in nacht uit misbruikt. Maar nu is Elsa vrij. Bevrijd door IJM.

Slavernij is overal aanwezig

lorem lorem

Bron: Global Slavery Index, 2016

lorem lorem

IJM is de grootste organisatie in de strijd tegen slavernij wereldwijd.

Wij weten waar mensen vastzitten in slavernij en we hebben een plan om ze te bevrijden.

Slavernij is een gewelddadige misdaad

Slavernij gaat verder dan ‘slechts’ zware werkomstandigheden. Mensen in slavernij zijn slachtoffer van dagelijks fysiek, verbaal en seksueel misbruik. Ze kunnen niet weg om op zoek te gaan naar ander werk of om hun familie te beschermen. Van bevrijde slachtoffers hoorden wij dat zij waren geslagen, slachtoffer waren van groepsverkrachtingen, op werden gesloten in kleine ruimtes en zelfs gedwongen werden te kijken naar moord.

Wij kunnen een eind maken aan deze verhalen.

Overal op de wereld zijn kwetsbare mensen het slachtoffer van misdadigers die meer waarde hechten aan geld dan aan mensenlevens. Gedreven door hebzucht en met rust gelaten door wetshandhavers, stelen de daders mensen en intimideren hen dusdanig dat zij niet meer terug durven te vechten. Wij geloven dat deze criminelen de strijd niet mogen winnen.

International Justice Mission is een georganiseerde groep van advocaten, donateurs, undercover medewerkers, maatschappelijk werkers en beleidsmakers die met een bewezen aanpak een einde maakt aan slavenhandel.

Wij redden mensen uit slavernij en ons doel is om slavernij voorgoed kapot te maken. IJM werkt samen met lokale autoriteiten om mensen uit slavernij te bevrijden en daders in de gevangenis te krijgen. We laten mensenhandelaren in de rechtbank vervolgen en zorgen dat dit een afschrikkende werking heeft voor andere criminelen, waardoor ze hun praktijken stoppen.

Moderne slavernij kan nog in onze levens helemaal gestopt worden. IJM's model werkt. Het enige dat wij nodig hebben, is voldoende financiële middelen. Met uw hulp kunnen wij mensenhandelaren en uitbuiters in de gevangenis laten opsluiten, mensen uit slavernij bevrijden en hen alle steun geven die ze nodig hebben.

Word Freedom Partner
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up