shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Illegale landonteigening

Voor arme families zijn hun huis en stukje grond alles dat ze hebben. Alleen hier kunnen ze hun eten verbouwen om aan een beetje inkomen te komen. Maar voor veel mensen die leven in armoede, en dan met name weduwen en wezen, is zelfs hun eigen huis en land geen veilige plek.

In Afrika komt illegale landonteigening vaak voor bij kwetsbare vrouwen en kinderen zodra hun echtgenoot of vader overlijdt. Machtige familieleden of buren stelen het kleine stukje grond dat de slachtoffers hebben door geweld en leugens te gebruiken na het overlijden van een man of vader. De slachtoffers blijven achter zonder huis en of grond en hun bezittingen.

Vrouwen in ontwikkelingslanden zijn extra kwetsbaar om slachtoffer te worden van illegale landonteigening omdat zij niet als waardevol en gelijke worden gezien.

“Ik kon mijn kinderen eerder niet naar school sturen. Nu kan ik dit wel en zelf veilig thuis zijn.”

Rose cliënt uit Uganda die haar huis en land terugkreeg

“Zonder zekerheid om hun huis en land te kunnen houden, wordt het moeilijk, zo niet onmogelijk, voor de armen om uit armoede te kunnen komen.”

Dr. Hamid Rashid Verenigde Naties
lorem lorem

Het verhaal van Grace

6:37
Feiten & cijfers
Het probleem begrijpen
Onze oplossing
lorem lorem

Help slachtoffers van illegale landonteigening.

U kunt de families helpen die nu lijden onder geweld.
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up