shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Gedwongen slavenarbeid

Bij gedwongen slavenarbeid worden bedrog, bedreiging en geweld gebruikt om iemand te dwingen te werken voor weinig of niets. Hoewel slavernij wettelijk verboden is in bijna alle landen, zijn miljoenen mannen, vrouwen en kinderen tot slaaf gemaakt en werken zij in steenovens, rijstfabrieken, vuilnisbelten, op vissersboten en vele andere industrieën.

Gedwongen slavenarbeid is een geweldadige misdaad. Fysieke en seksuele uitbuiting stelselmatig voor. In veel van IJM's zaken werden slachtoffers van gedwongen arbeid geslagen, verkracht, opgesloten in kleine kamers, uitgehongerd en zelfs vermoord.

Slachtoffers die proberen te ontsnappen, worden opgespoord, mishandeld en teruggebracht. Veel slachtoffers proberen niet eens te ontsnappen, omdat slaveneigenaren angst en bedreiging gebruiken. Dit houdt mensen in slavernij nog sterker gebonden dan fysieke muren en kettingen.

Dit is IJM

"We wilden de fabriek verlaten en in vrijheid leven, maar ik dacht nooit dat dat nog tijdens mijn leven zou gebeuren."

Rajeswari Uit slavernij gered door IJM

"Het was een verschrikkelijk beeld om die kleine handjes aan het werk te zien met een hamer, terwijl ze op school met een potlood hadden moeten kleuren. Nu zijn ze vrij en kunnen de kinderen naar school."

IJM Sociaal Werker​​
De feiten
Het probleem begrijpen
Onze oplossing
lorem lorem

Help mensen in slavernij

U kunt mensen helpen bevrijden die gedwongen moeten werken.
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up