shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
homepage

Next Steps: Samen tegen mensenhandel in Roemenië

Met circa 86.000 in slavernij verhandelde kinderen, vrouwen en mannen is Roemenië een broeinest voor criminele organisaties die hun geld verdienen met mensenhandel. Slachtoffers van wie er velen naar Nederland worden verhandeld en in onze steden in de rosse buurten achter de ramen staan of in meer verborgen circuits worden uitgebuit. Een misdaad waartegen IJM wereldwijd al jaren strijdt.

Onze aanpak

In 2019 openden wij ons kantoor in Roemenië. Ons doel is om lokale autoriteiten en andere organisaties te ondersteunen in de aanpak van mensenhandel.

Dit doen wij onder andere door:

“Met ons kantoor in Roemenië hebben we een directe link met de slachtoffers van mensenhandel in ons eigen land. We zijn blij met de samenwerking die we zijn aangegaan met organisaties en overheden in zowel Roemenië als in Nederland om deze misdaad te bestrijden. Deze vorm van zware criminaliteit gedijt bij straffeloosheid. In de landen waar wij al jaren actief zijn, hebben we aangetoond dat onze aanpak effectief is in de strijd tegen slavernij. In Roemenië hopen en verwachten wij ook te kunnen helpen bouwen aan een goed functionerend rechtssysteem die de meest kwetsbaren beschermt.”

Caroly Houmes directeur IJM Nederland
"Deze vorm van zware criminaliteit gedijt bij straffeloosheid"
Uw kans

Donateurs wereldwijd maken onze strijd tegen slavernij mogelijk. De groeiende beweging tegen dit onrecht helpt bij de bevrijding van slachtoffers, bij de berechting van daders en ondersteunt overheden om hun meest kwetsbare burgers te beschermen door te bouwen aan beter functionerende rechtssystemen.

U kunt deel uitmaken van deze beweging.

Samenwerking

In Nederland werken wij onder de naam Next Steps samen met het Leger des Heils, Dorcas en Bright Fame. We hebben onze expertises gebundeld om zo nog effectiever de strijd tegen slavernij in Roemenië aan te kunnen gaan.

Zie ook projectnextsteps.nl

U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up