shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Zes meisjes bevrijd uit bordeel in Mumbai tijdens druk festivalseizoen

Zaterdag ondersteunden IJM-medewerkers de Indiase anti-mensenhandelpolitie bij het bevrijden van zes meisjes en jonge vrouwen in een beruchte rosse buurt van Mumbai.

De benarde situatie van een 17-jarig meisjes werd meteen duidelijk toen ze tijdens de operatie in de armen van een vrouwelijke politieagent rende. Ze zei dat haar vriend haar drie jaar eerder had overgedragen aan een bordeel en sindsdien was ze verplaatst naar verschillende steden.

Hoe vaak ze vreemden ook om hulp vroeg, ze bleef gevangen in een cyclus van geweld.

Een ander slachtoffer uit India en vier slachtoffers uit Nepal zeiden allemaal dat hen goede banen in Mumbai waren beloofd, maar in de praktijk werden ze verhandeld naar dit bordeel - waar ze met gruwelijk geweld en misbruik werden geconfronteerd.

"Volgens de slachtoffers zou de verdachte bordeelhoudster hen dwingen maximaal 30 klanten per dag te bezoeken", zegt een maatschappelijk werker die bij de redding aanwezig is. "Als ze weigerden, zou de eigenaar van het bordeel hen brutaal slaan en misbruiken."

IJM en de politie hadden deze zaak wekenlang onderzocht - op zoek naar een van de minderjarige meisjes in het bijzonder. Vanwege de hectische religieuze festivals in Mumbai was dit onderzoek niet eenvoudig.

"We hebben gemerkt dat de vraag naar jonge meisjes voor commerciële seksuele uitbuiting in bordelen en rosse buurten tijdens de feestdagen toeneemt," legt Melissa Walavalkar van IJM uit. "Dus we waren blij dat we, samen met de politie, niet één maar zes slachtoffers uit het bordeel konden bevrijden."

De politie heeft een vrouwelijke bordeelhoudster gearresteerd en volgt nog twee mannelijke verdachten in de zaak. Ze hebben er ook voor gezorgd dat alle zes de slachtoffers naar een veilige plek zijn verhuisd in een opvanghuis van een regering, waar ze zorg en revalidatie kunnen krijgen.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up