shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Zes geredde kinderen dromen nu van thuis

Bij een reddingsoperatie in Zuid-India werden vorige week donderdag elf mensen bevrijd. Onder hen waren een baby en zes kinderen, die allemaal zijn opgegroeid in slavernij.

De kinderen en hun ouders werden gered uit een houtzagerij op het platteland, waar ze twee jaar lang houthakten om er kolen van te maken. Veel van de kindslaven - van 4 tot 14 jaar - werden ook gedwongen om te zorgen voor de koeien en ander vee van hun slavenhouder.

IJM en lokale agenten waren al enkele maanden bezig met onderzoek naar deze houtzagerij. De psychische mishandelingen en bedreigingen van de eigenaar werden steeds heftiger. Ambtenaren van de Indiase overheid beseften dat ze spoedig moesten ingrijpen. Ze inspecteerden de houtzagerij, ondervroegen de families en brachten hen snel in veiligheid.

Terwijl de volwassenen hun verhaal deden tegen de autoriteiten, rustten de kinderen uit en maakten ze tekeningen met de sociaal werkers van IJM. Eén klein meisje tekende een vlieger en een pop die ze nog steeds zegt te missen uit haar dorp. Bijna alle kinderen tekenden veilige huizen met kleurrijke tuinen – een sterk contrast met de modderige tenten en dekzeilen die ze de afgelopen twee jaar als ‘huizen’ gebruikten.

Samen droomden de kinderen ervan om te kunnen spelen in hun dorp, terug naar school te gaan en misschien ooit op een dag dokter of politieagent te worden.

IJM is al sinds 2003 bezig om lokale autoriteiten te trainen en gevoelig te maken op het gebied van dwangarbeid. De kracht, snelheid en fijngevoeligheid waarmee deze reddingsoperatie werd uitgevoerd, biedt hoop voor de toekomst!

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up