shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Twee zwangere meisjes en jonge vrouw bevrijd uit sekshandel Dominicaanse Republiek

NIEUWS – Eind februari bevrijdde IJM samen met Dominicaanse autoriteiten twee meisjes en een jonge vrouw uit de handen van hun mensenhandelaren. De jongste, de 16-jarige Rocio*, is vier maanden zwanger.

De bevrijde slachtoffers werden uitgebuit in een illegale bar in het noorden van de Dominicaanse Republiek. De bar, ook wel een ‘santeria’ genoemd, was een religieuze plaats waar aanhangers van een inheemse godsdienst in trance raakten door bepaalde muziekvormen. Het gebouwtje bestond uit rietstengels en hout en had een golfplaten dak. Het diende tevens als bar en als bordeel waar de meisjes werden misbruikt. Het huis bestond uit een woonkamer, een keukentje, en kamers die vol lagen met matrassen.

Naast Rocia, werd ook een 17-jarige meisje bevrijd. Ook zij is vier maanden zwanger en heeft al een zoontje van drie jaar oud. Ook het derde slachtoffer heeft een kind van die leeftijd en is twee maanden zwanger.

De meisjes en jonge vrouw werden elke weekend, wanneer de Santeria openging, verkocht voor seks. Klanten betaalden, omgerekend, een kleine 20 euro voor het misbruik. Het geld verdween in de zakken van de 37-jarige eigenares van de bar en haar zoon, die verantwoordelijk was voor het ronselen van de meisjes. Beiden werden bij de reddingsoperatie gearresteerd. De bar is voorgoed gesloten.

In de nacht dat de slachtoffers werden bevrijd, kregen zij direct trauma-counseling en werden zij overgebracht naar een nazorgtehuis van de overheid. De oudste ging met haar kind naar een opvanghuis voor volwassenen.

IJM is blij met de coördinatie en samenwerking tussen de Dominicaanse politie en andere lokale autoriteiten en de mogelijkheid hen te ondersteunen door de slachtoffers in veiligheid te brengen. IJM zal betrokken blijven in de zaak tegen de verdachten.

*Omwille van haar privacy is dit niet haar echte naam.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up