shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Twaalf kinderen bevrijd van seksueel misbruik

MANILA, FILIPIJNEN - Twaalf kinderen, die het slachtoffer waren van mensenhandel en online seksueel misbruik, zijn bevrijd door de lokale autoriteiten tijdens drie afzonderlijke operaties die in de stad zijn uitgevoerd.

De operaties vonden plaats op 5, 10 en 25 mei, waarbij elke keer vier kinderen werden bevrijd. Bij de laatste actie werden vier broers en zussen - een baby van 5 maanden, een 3-jarige jongen, een 13-jarig meisje en een 14-jarige jongen - bevrijd. Zij werden misbruikt door hun eigen moeder voor livestreams.

De moeder staat momenteel onder toezicht van de politie. Ze wordt aangeklaagd vanwege online seksueel misbruik van kinderen en mensenhandel.

Twee weken eerder, op 10 mei 2023, bevrijdden de autoriteiten vier kinderen van een Australiër die de kinderen zou misbruiken voor livestreams. De operatie kwam voort uit een verwijzing van de Australische politie.

Op 5 mei 2023 hebben de Filipijnse autoriteiten nog eens vier kinderen bevrijd: een 16-jarige jongen, een 15-jarig meisje en twee 13-jarige meisjes.

Na de operaties benadrukte burgemeester Lani Cayetano de noodzaak om ‘de rechten van kinderen te handhaven’: “Voor alle vormen van kindermishandeling is absoluut geen plaats in een samenleving. Niemand heeft het recht om onze kinderen die mooie toekomst te ontnemen die ze nog voor zich hebben.”

IJM strijdt sinds 2011 in de Filipijnen tegen online seksuele uitbuiting van kinderen. Sindsdien heeft IJM, samen met de Filipijnse autoriteiten, ruim 1000 kinderen bevrijd die misbruikt werden voor webcams. Ruim 300 verdachten zijn gearresteerd en meer dan 170 mensenhandelaren zijn veroordeeld.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up