shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

The Justice Week in teken van verborgen onrecht

Hoofdsprekers: Tineke Ceelen, Krish Kandiah, Gert-Jan Segers en Sander Heijne

The Justice Week in teken van verborgen onrecht


Van 25 tot en met 31 oktober organiseert Tear samen met meer dan tien andere organisaties The Justice Week. Sprekers uit binnen- en buitenland delen verhalen van recht en onrecht en laten deelnemers zien hoe ze hun eigen omgeving rechtvaardiger kunnen maken. Sprekers zijn onder andere Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling), Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie), Sander Heijne (onderzoeksjournalist en auteur Fantoomgroei) en Krish Kandiah (sociaal ondernemer en oprichter van Home for Good).

The Justice Week is een vervolg op de The Justice Conference van 2018 en kent drie deelonderwerpen: ‘All inclusive’: Over ongelijke machtsstructuren, inclusie en diversiteit; ‘Onderweg’: Over migratie, uitbuiting en mensensmokkel en ‘Tot op de bodem’: Over klimaatveranderingen. De week start en eindigt met een live online evenement. Verder kiezen deelnemers dagelijks zelf onderdelen uit het programma voor hun ‘moment of justice’.

Stop filming us

Een van de programmaonderdelen is het kijken en bespreken van de bekroonde documentaire Stop Filming Us van documentairemaker Joris Postema. Tijdens zijn reizen door de Democratische Republiek Congo kon Postema er niet langer omheen dat Congolezen zelf een totaal ander beeld van hun land zouden weergeven dan dat Europeanen en westerse hulporganisaties doen. Hij ging hierover in gesprek met jonge mediaprofessionals in Congo. De documentaire roept indringende vragen op over beeldvorming, vooroordelen en ongelijke machtsverhoudingen. Deelnemers van The Justice Week gaan hierover in gesprek met de documentairemaker.

Eigen aandeel

Projectleider Joost van Dieren: ‘De coronapandemie brengt veel aan het licht. We voelen onze eigen kwetsbaarheid en die van de samenleving. Maar er is nog een hele wereld die we niet dagelijks zien. Verhalen van onrecht die aan de meeste van ons voorbij gaan. Die willen we tijdens The Justice Week adresseren. Wie zijn bijvoorbeeld die mensen die zich buitengesloten voelen in onze samenleving? Wat is ons eigen aandeel in ongelijke machtsverhoudingen? Tijdens The Justice Week vieren we de veranderingen die we al zien, leren we van goede voorbeelden en moedigen we elkaar aan om zelf aan de slag te gaan.’


thejusticeconference.nl ->


The Justice Week is een initiatief van Tear en wordt mede mogelijk gemaakt door International Justice Mission, Evangelische Omroep, Compassion Nederland, Tot Heil des Volks, Light for the World Nederland, A Rocha, Micha Nederland, Leprazending, World Vision, Stichting Gave, GroeneKerken, ChristenUnie, 24-7 Prayer Nederland, New Wine en Present Nederland.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up