shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Mensenhandelaar opgepakt

BANGKOK, THAILAND - Thaise autoriteiten hebben een mensenhandelaar gearresteerd. De man is een sleutelfiguur in een netwerk dat verantwoordelijk is voor de slavenhandel van honderden, zo niet duizenden mannen die werkzaam zijn in de Thaise visindustrie.

IJM heeft de afgelopen twee jaar een groep slachtoffers van mensenhandel ondersteund. Wij hebben de uitgebuite slachtoffers geholpen in het opbouwen van een nieuw leven in vrijheid. De zaak kwam aan het rollen door een nauwe samenwerking tussen de Cambodjaanse en Thaise overheid.

Het snelle ingrijpen van de autoriteiten laat zien dat de strijd tegen mensenhandel serieus wordt opgepakt. Bevrijde slachtoffers krijgen goed de kans hun verhaal te doen en mensenhandelaren worden gearresteerd. Andere verdachten in deze zaak, zijn ook gearresteerd en berecht.

“Deze arrestaties en rechtsvervolgingen in Cambodja geven een sterk signaal af aan mensenhandelaren die buitenlandse werknemers willen uitbuiten: ‘Je zult verantwoording moeten afleggen voor je misdaden.’”, aldus Andrew Wasuwongse, van IJM Bangkok. “Het laat ook een duidelijke beweging zien in de strijd tegen mensenhandel waarbij slachtoffers van het ene naar het andere land worden verhandeld.”

Door de investering van de Walmart Foundation en het Amerikaans ministerie tegen Mensenhandel heeft IJM Bangkok haar kantoor kunnen openen en deze operatie kunnen uitvoeren.

“De recente operatie bewijst dat samenwerkingsverbanden tussen het bedrijfsleven, overheden en niet-gouvernementele organisaties zeer belangrijk zijn voor de bescherming van slachtoffers van mensenhandel in de Thaise visindustrie,” zegt Karrie Denniston, Senior Director van de Walmart. “De gevolgen van deze arrestatie onderstrepen de mogelijkheden voor een duurzame verandering voor de werknemers in de vis-voedselketen.”

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up