shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

40 mensen bevrijd van bouwplaats voor aanleg snelweg

NIEUWS – Er zijn 40 mensen, waaronder 11 kinderen, bevrijd uit slavernij! De mensen werkten op een bouwplaats bij de aanleg van een grote snelweg in Zuid-Azië.

De mensenhandelaar die hen in de val lokte, was al meerdere jaren actief en bood de gezinnen hoge voorschotten (omgerekend ongeveer €350). Hij vertelde hun dat ze met het werk het voorschot konden terugbetalen. In werkelijkheid gebruikten de eigenaren deze schulden om hen te kunnen controleren en manipuleren. Ze rekenden hoge rente en voegden kosten toe, zoals het beboeten van arbeiders die ziek waren. Ze lieten de arbeiders de rekeningen nooit zien.

De gezinnen leefden in barre omstandigheden. Hun huizen waren gammel en primitief en overstroomden vaak (zie foto). Ook het voedsel dat ze van de eigenaar kregen was van slechte kwaliteit. Als iemand protesteerde, werd hij verbaal mishandeld of geslagen tot hij zijn mond hield.

Medewerkers van IJM’s partner Foundation for Sustainable Development (FSD) hoorden van de voortdurende uitbuiting op de bouwplaats en ondersteunden de lokale autoriteiten bij de bevrijding. De mensen worden door FSD ondersteund bij hun terugkeer naar huis en ontvangen nazorg. Ook worden ze geholpen bij hun aangiftes tegen de uitbuiters.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up