shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

40 mensen bevrijd van bouwplaats voor aanleg snelweg

NIEUWS – Er zijn 40 mensen, waaronder 11 kinderen, bevrijd uit slavernij! De mensen werkten op een bouwplaats bij de aanleg van een grote snelweg in Zuid-Azië.

De mensenhandelaar die hen in de val lokte, was al meerdere jaren actief en bood de gezinnen hoge voorschotten (omgerekend ongeveer €350). Hij vertelde hun dat ze met het werk het voorschot konden terugbetalen. In werkelijkheid gebruikten de eigenaren deze schulden om hen te kunnen controleren en manipuleren. Ze rekenden hoge rente en voegden kosten toe, zoals het beboeten van arbeiders die ziek waren. Ze lieten de arbeiders de rekeningen nooit zien.

De gezinnen leefden in barre omstandigheden. Hun huizen waren gammel en primitief en overstroomden vaak (zie foto). Ook het voedsel dat ze van de eigenaar kregen was van slechte kwaliteit. Als iemand protesteerde, werd hij verbaal mishandeld of geslagen tot hij zijn mond hield.

Medewerkers van IJM’s partner Foundation for Sustainable Development (FSD) hoorden van de voortdurende uitbuiting op de bouwplaats en ondersteunden de lokale autoriteiten bij de bevrijding. De mensen worden door FSD ondersteund bij hun terugkeer naar huis en ontvangen nazorg. Ook worden ze geholpen bij hun aangiftes tegen de uitbuiters.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up