shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Met hart en ziel voor kinderen en vrouwen.

Deel

Met hart en ziel voor kinderen en vrouwen.

Phionah heeft sinds kind af aan een roeping: anderen dienen en zich inzetten tegen onrecht.

P

hionah Birungi uit Oeganda is een toegewijde vrouw die dagelijks werkt met kinderen en vrouwen die te maken hebben met geweld. Phionah heeft sinds kind af aan een roeping: anderen dienen en zich inzetten tegen onrecht.

Phionah is de jongste in een gezin van 8. Haar ouders verzorgden naast hun eigen gezin ook neefjes, nichtjes en andere kinderen in nood. Daardoor groeiden ze gezamenlijk op in een veilige en liefdevolle omgeving, maar hoorde Phionah ook al vroeg over onrecht. Phionahs passie werd aangevuurd door haar moeder, die als maatschappelijk werkster vrouwen bij haar thuis hielp. “Ik vond het schokkend om te ontdekken dat er echtgenoten zijn die niet bereid zijn om voor hun gezin te zorgen. Bijvoorbeeld een vrouw met 2 kinderen die bij ons kwam, omdat haar echtgenoot hun land had verkocht, terwijl hij dronken was. De kinderen hadden honger en ze hadden niets te eten. Deze verhalen zitten nog vers in mijn geheugen en vuren mijn passie aan om deze mensen te helpen. Terwijl ik toekeek hoe mijn moeder deze mensen huisvestte, wist ik dat ik dit ook met mijn leven wilde doen. Het helpen van vrouwen en kinderen geeft me voldoening.”

lorem
Phionah

Zo richtte Phionah haar carrière op vrouwen en gezinnen die door hun echtgenoten waren verwaarloosd en misbruikt. Ze deed ervaring op en ontwikkelde zich als expert bij verschillende organisaties, totdat ze in 2019 bij IJM kwam te werken. Tegen die tijd was ze niet alleen bekwaam in het zorgen voor kwetsbare groepen, maar ook klaar om anderen te leiden hetzelfde te doen. Ze is coördinator psychosociale ondersteuning bij IJM en coacht maatschappelijk werkers, zodat zij toegerust zijn om goede nazorg te bieden aan survivors van geweld en zorgt ervoor dat er langdurige steun beschikbaar is voor de survivors.

Phionah is een voorbeeld van een krachtige vrouw en collega die zich vol passie inzet voor vrouwen en kinderen die geweld is aangedaan. Het is bemoedigend om te zien hoe zij zich vanuit haar hart inzet tegen al dit onrecht.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up