shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

14-jarig meisje bevrijd uit sekshandel dankzij alertheid lokale kerk

In de Dominicaanse Republiek is vorige week door IJM en de lokale politie een 14-jarig meisje bevrijd dat seksueel werd uitgebuit. De reddingsactie was mogelijk dankzij de alertheid van een lokale kerk die recent door IJM is getraind.

De zaak kwam aan het licht toen een leraar het meisje thuis wilde bezoeken. Vanwege de lockdown ging het meisje niet naar school en de docent wilde weten hoe het met haar ging. Hij trof het meisje echter niet thuis aan. Haar moeder vertelde dat ze sinds kort was getrouwd. De leraar gaf dit door aan de schooldirecteur, die ook voorganger is van een lokale kerk die door IJM is getraind. In de Dominicaanse Republiek geeft IJM trainingen aan kerken om signalen van mensenhandel te herkennen.

De voorganger vermoedde dat het meisje in gevaar verkeerde en sloeg alarm bij IJM. Vervolgens nam IJM contact op met de lokale politie om een reddingsoperatie voor te bereiden. Op donderdag 25 juni om 23:15 (lokale tijd) vielen agenten het huis binnen. Ze ontdekten dat het meisje seksueel werd uitgebuit en mishandeld door een 58-jarige man. De man probeerde nog te vluchten, maar de agenten konden hem op tijd tegenhouden.

In Latijns-Amerika worden miljoenen meisjes onder de 18 gedwongen om een huwelijk met een veel oudere man aan te gaan. Vaak is dit het begin van levenslange exploitatie en uitbuiting.

IJM is bijzonder dankbaar voor lokale partners, zoals deze kerk, die alert zijn op mensenhandel in hun gemeenschap, en voor het daadkrachtige optreden van de autoriteiten om het 14-jarige meisje in veiligheid te brengen. Zij krijgt nu traumahulp en begeleiding in een tehuis van de overheid. IJM blijft de lokale autoriteiten steunen om kinderen te bevrijden uit seksuele uitbuiting en pleit ervoor dat het Dominicaanse Nationale Hof kindhuwelijken volledig onwettig verklaart.

Het meisje op de foto is een actrice.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up