shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Vier obstakels in de strijd tegen slavernij in India

Deel

Vier obstakels in de strijd tegen slavernij in India

R

uim 18 miljoen kinderen, vrouwen en mannen worden uitgebuit in slavernij in India. IJM vecht om een einde te maken aan dit verschrikkelijke onrecht. Daarvoor hebben we echter enorme obstakels te overwinnen. Dit zijn de vier grootste uitdagingen van ons team in India.

1. Onwetendheid bij overheden

Lang niet iedereen bij de Indiase overheid is zich bewust van het probleem van moderne slavernij. In sommige districten weten overheidsfunctionarissen ofwel niet dat er nog steeds slavernij bestaat, ofwel ze ontkennen de aanwezigheid ervan. Dit maakt het moeilijk om hen te mobiliseren voor reddingsoperaties. Dit betekent ook dat ze niet weten welke procedures ze moeten volgen, dus IJM moet vaak aandringen om actie te ondernemen en stap voor stap helpen om mensen in nood te redden.

2. Onvolledige reddingsoperaties

Veel lokale ambtenaren zijn beter geworden in het mobiliseren van reddingsoperaties om families in veiligheid te brengen, maar sommigen slagen er dan niet in om deze geredde mensen al hun wettelijk vereiste bescherming te bieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verstrekken van ‘vrijheidscertificaten’ - overheidsdocumenten die formeel de band van de arbeider met de slavenhouders verbreken - en financiële steun van de overheid om het leven in vrijheid te hervatten. Ook al worden ze gered, het kan moeilijk zijn voor overlevenden om in vrijheid veilig te blijven als ze deze bescherming niet hebben. IJM moet soms maanden of zelfs jaren pleiten voor het geven van vrijheidscertificaten en fondsen.

3. Zwakke vonnissen of vrijspraken

Veel rechtbanken in India hebben een flinke werkachterstand; het duurt vaak vijf tot tien jaar om een zaak over slavenarbeid af te ronden. Ook na al die tijd lopen veel zaken uit op vrijspraak van de verdachten of op zeer zwakke straffen (minimale gevangenisstraf of boetes) die niet echt afschrikkend werken bij de daders. Dit is misschien wel een van de grootste uitdagingen in ons werk. Gelukkig zien we wel vooruitgang, omdat rechters de wet beter begrijpen en omdat de politie beter getraind is in het verzamelen van sterk bewijsmateriaal.

4. Invloed op hoog niveau

We zien grote vooruitgang in de samenwerking met lokale en districtsfunctionarissen, maar nu staan we voor de uitdaging om machtige ambtenaren op staatsniveau mee te krijgen in de strijd tegen slavernij. Velen van hen begrijpen de kwestie in theorie, maar ze zijn ver verwijderd van de realiteit ter plaatse en hoe gezinnen (zoals dat van Thaiyamma) daadwerkelijk worden getroffen. Medewerking op hoog niveau is belangrijk om grote, duurzame veranderingen door te voeren om een einde te maken aan slavernij in India.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up