shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Samenwerking met Meta werpt vruchten af in strijd tegen online seksueel misbruik van kinderen

Deel

Samenwerking met Meta werpt vruchten af in strijd tegen online seksueel misbruik van kinderen

Twee kinderen uit Kenia zijn onlangs bevrijd van online seksueel misbruik.

Doneer voor bescherming
T

wee kinderen uit Kenia zijn onlangs bevrijd van online seksueel misbruik. De bevrijding is het resultaat van Project Boost, een samenwerkingsverband tussen Meta (moederbedrijf van Facebook) en NCMEC (MissingKids), onder leiding van een specialistische afdeling van IJM. Bij de bevrijdingsoperatie werd een verdachte gearresteerd.

Project Boost heeft als doel om in een aantal landen wetshandhaving in de strijd tegen seksueel misbruik te versterken. De zaken worden aanhangig gemaakt via de CyberTipline. Dankzij het project lukte het de Keniaanse autoriteiten de jonge slachtoffers van misbruik te identificeren en te bevrijden.

Kort voor de bevrijdingsactie volgden de autoriteiten een workshop van Project Boost over het effectief uitvoeren van een onderzoek naar gevallen van online misbruik. “Het is geweldig te zien dat de opleiding van de autoriteiten direct haar vruchten heeft afgeworpen,” aldus Caroly Houmes, directeur van IJM Nederland. “Project Boost bewijst dat we door effectieve samenwerking tussen bedrijfsleven, NGO’s en overheden kinderen kunnen beschermen tegen seksueel geweld.”


Bescherm kinderen tegen online seksueel misbruik

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stop online seksueel misbruik van kinderen. Doneer nu!

Uw steun is nodig. Help IJM om kinderen te beschermen tegen online seksueel misbruik, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up