shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Nieuwe single André van Zyl: 'Hoop'

Deel

Nieuwe single André van Zyl: 'Hoop'

IJM-ambassadeur André van Zyl heeft een nieuwe single uitgebracht: ‘Hoop’. Met het lied wil hij mensen aan het nadenken zetten over moderne slavernij.

In februari is André met IJM naar Ghana geweest samen met andere ambassadeurs om het werk daar te bezoeken. “Mijn leven is daar echt veranderd. Ik ging op een hele nieuwe manier de Bijbel lezen en ervaren hoe Jezus vandaag letterlijk nog gevangenen vrij zet en herstelt.” Tijdens dit bezoek is ook de indrukwekkende videoclip voor zijn lied ‘Hoop’ op het Voltameer opgenomen. Het werk van IJM wordt hierin op een krachtige en realistische manier neergezet.

Met het lied wil hij met name christenen aan het nadenken zetten over hun verantwoordelijkheid. "Zijn wij als kerk en bruid van Christus hoop voor mensen die hopeloos zijn? Staan wij op om te helpen? Meevoelen is niet genoeg. Er zijn meer dan 40 miljoen slaven vandaag de dag. Dat zijn er meer dan ooit in de geschiedenis!”

Hij hoopt met dit lied 'mensen liefdevol het ongemak te laten voelen zodat we met z’n allen op kunnen staan tegen onrecht'. “Jezus zegt in Lucas 4 dat Hij gekomen is om ‘gevangenen vrij te laten’, en droeg vervolgens deze taak aan ons over toen Hij terug ging naar de Vader. Zijn wij dié hoop voor de wereld?”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up