shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Justice Seekers Podcast neemt luisteraar mee in wereld van moderne slavernij

Deel

Justice Seekers Podcast neemt luisteraar mee in wereld van moderne slavernij

Hoe is het mogelijk dat slavernij nog op zulke grote schaal voorkomt? In de Justice Seekers Podcast gaan Godwin Arhin en Elsa Schaddelee op zoek naar antwoorden.

Wereldwijd worden meer dan 40 miljoenen kinderen, vrouwen en mannen uitgebuit als slaaf. Zij zijn slachtoffer van bijvoorbeeld gedwongen arbeid of mensenhandel voor de seksindustrie. Jaarlijks verdienen criminelen zo’n 150 miljard euro aan het uitbuiten van mensen in moderne slavernij.

Wat zit er achter deze miljardenbusiness? En wat kunnen wij doen om moderne slavernij tegen te gaan? In de Justice Seekers Podcast gaan Godwin Arhin en Elsa Schaddelee op zoek naar antwoorden. Beide zijn ambassadeur voor International Justice Mission (IJM), een organisatie die strijdt tegen moderne slavernij en andere vormen van geweld.

In de eerste aflevering spreken Godwin en Elsa met Ruben Vlot van IJM over de reden dat slavernij op zulke grote schaal voorkomt. In de tweede aflevering spreken ze met voorganger en IJM-spreker Arjen ten Brinke, die betrokken was bij een reddingsoperatie van IJM in de Filipijnen. In de derde aflevering spreken Godwin en Elsa met Martin Witteveen, Advocaat-Generaal bij het Gerechtshof Amsterdam en medeoprichter van IJM Nederland, over hoe je moderne slavernij kunt tegengaan.

De presentatoren gaan op zoek naar concrete mogelijkheden om slavernij te bestrijden, bijvoorbeeld op het gebied van consumptie. Ruben Vlot benadrukt in de podcast dat het geen wedstrijdje is wie moreel de meest ‘hoogstaande’ persoon is: het gaat erom dat we gezamenlijk zoeken naar antwoorden en een beweging vormen tegen moderne slavernij.

Ruben: “Als je de verhalen en cijfers hoort over moderne slavernij, kun je moedeloos worden en denken: hoe dan!? Dan denk je al snel: het is ingewikkeld, de wereld is verrot en daar kunnen wij niets aan doen. Maar de allerbelangrijkste vraag is: Willen we dit? Wil jij in een wereld leven waarin kinderen worden misbruikt voor een webcam voor het plezier van anderen? Wil jij dat jouw kleding gemaakt wordt door mensen die daar niet voor betaald worden? Wil je dat jouw laptop gemaakt wordt met mineralen die opgegraven worden op plekken waar alleen kleine kinderhandjes kunnen komen? Door gezamenlijk kleine stappen te zetten, kunnen we een enorme impact hebben.”

De Justice Seekers Podcast is te beluisteren via Spotify en alle bekende platforms, zie https://anchor.fm/justiceseekers.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up