shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Gert-Jan Segers Adviseur Bestrijding Mensenhandel bij International Justice Mission

Deel

Gert-Jan Segers Adviseur Bestrijding Mensenhandel bij International Justice Mission

Gert-Jan Segers, oud-fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, gaat aan de slag als Adviseur Bestrijding Mensenhandel bij International Justice Mission (IJM). Segers verbindt zich voor een dag in de week aan de organisatie die wereldwijd strijdt tegen slavernij en mensenhandel.

Lees verder

“Het onrecht van mensenhandel en gedwongen prostitutie heeft me ooit diep geraakt en me nooit meer losgelaten,” schrijft Segers in een blog. “Ik heb in de politiek werk gemaakt van betere hulpverlening aan slachtoffers, scherpere wetgeving en intensievere opsporing van daders. Ik vind het geweldig dat ik nu deel mag gaan uitmaken van de belangrijke missie van deze prachtige club en zo kan blijven strijden tegen moderne slavernij.”

Segers zal zich onder andere inzetten voor het versterken van het European Anti-Trafficking (EAT) programma in Nederland. Hierin zal hij samenwerken met de Advocacy Officer en de Liasion Officer van EAT.

Caroly Houmes, directeur van IJM Nederland, ziet uit naar de komst van Segers. “Met Gert-Jan krijgen we iemand in ons team met veel kennis op het gebied van de strijd tegen mensenhandel. Daarnaast kennen we hem als iemand die een sterke woordvoerder is voor de meest kwetsbaren. In zijn tijd als fractievoorzitter hadden wij als IJM al geregeld contact en zagen wij dat wij eenzelfde passie delen: een eind te maken aan een gewelddadige misdaad. Het is ontzettend mooi dat we nu samen bij IJM kunnen optrekken. En we kijken uit naar wat we samen kunnen bereiken.”

IJM is werelds grootste organisatie in de strijd tegen moderne slavernij. De stichting werkt samen met lokale autoriteiten in landen als de Filipijnen, Ghana en Roemenië om slavernij, mensenhandel en geweld tegen mensen in armoede te stoppen. Segers: “De mensen van IJM helpen wereldwijd bij de bevrijding van mensen uit slavernij – vele tienduizenden inmiddels al – zien toe dat mensenhandelaren bestraft worden en maken zich sterk voor versterking van rechtssystemen in landen als de Filipijnen en Cambodja.”

Naast zijn functie bij IJM, begint Segers een wekelijkse podcast met Klaas Dijkhoff en gaat hij aan de slag bij Otto Workforce, een internationale arbeidsbemiddelaar in Europa.

lorem
01 Gert Jan Segers 2

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up