shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

'Dit verschrikkelijke onrecht moet stoppen!'

Deel

'Dit verschrikkelijke onrecht moet stoppen!'

Chesron vraagt met nieuwe single aandacht voor kindslavernij in Ghana.

Chesron Sminia, muzikant en ambassadeur van International Justice Mission (IJM), brengt 1 mei zijn nieuwe single uit: ‘Een plek om kind te zijn’. In dit lied vraagt hij aandacht voor kinderen in Ghana die als slaaf worden verkocht voor de visserij rond Lake Volta.

“Ik hoop dat het lied en de clip mensen bewust maakt van kindslavernij in de visserij”, vertelt Chesron. “Mensen denken bij slavernij al snel aan kleding en chocolade. Het is goed dat dat probleem bekender wordt. Helaas weten nog maar weinig mensen dat slavernij ook zoveel voorkomt in de visserij.”

In februari 2020 maakte hij met IJM een reis naar Ghana. Vele duizenden Ghanese kinderen worden gedwongen als slaaf te werken op vissersbotsen, waar ze dagelijks worden mishandeld en uitgebuit. Samen met de lokale autoriteiten bevrijdt IJM kinderen uit slavernij en daagt slaveneigenaren en mensenhandelaren voor het gerecht. In de videoclip bij ‘Een plek om kind te zijn’ zijn beelden van de reis verwerkt, bijvoorbeeld van het opvanghuis waar bevrijde kinderen traumahulp krijgen.

De reis naar Ghana vond Chesron indrukwekkend. “Het was heel mooi om te zien dat het team van IJM met zoveel passie werkt”, vertelt hij. “Ik heb heel veel vertrouwen in de kundigheid van de teamleden. Het stukje van het meer waar we voeren, was al helemaal vrij van kindslavernij. Natuurlijk is het meer supergroot en zitten er nog vele duizenden kinderen vast. Maar het is wel mogelijk om kindslavernij effectief te bestrijden!”

Het lied maakte Chesron al voor hij de reis maakte, samen met singer-songwriter Roald Schaap. “Het was heel bijzonder om in Ghana te merken dat de tekst zo klopte bij wat we meemaakten. Het lied kreeg ineens zo’n extra lading en betekenis. ‘Wie geeft een kind een plek om kind te zijn?’ Het maakte mij emotioneel om te merken dat dat zo’n harde realiteit is in Ghana. Een kindslaaf kost er nog minder dan een visnet. We moeten met zoveel mogelijk mensen opstaan tegen dit verschrikkelijke onrecht!”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up