shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Stop mensenhandel aan de grenzen van Oekraïne

Bescherm kwetsbare vrouwen en kinderen tegen mensenhandelaren

Honderdduizenden mensen worden gedwongen om hun huizen en steden te ontvluchten, als gevolg van het conflict in Oekraïne. Vele van hen zijn kwetsbare vrouwen en kinderen die alleen reizen en, bovenop het trauma van de oorlog, ook het risico lopen op mensenhandel en geweld.

Teams van IJM en lokale partners werken op dit moment langs de Oekraïense grens om vluchtelingen hulp te bieden en mensenhandel te voorkomen. Doneer nu om vrouwen en kinderen bij de grens te beschermen.

Wat doet IJM?

Doordat er elk uur honderden mensen te voet de grens oversteken, ontstaan er mogelijkheden voor mensenhandelaren om vrouwen en kinderen in uitzichtloze situatie uit te buiten. IJM Roemenië is aanwezig om mensenhandel en uitbuiting te voorkomen. Dat doen we door:

  • Bewustwordingscampagnes bij de grens en in opvanglocaties, in samenwerking met lokale autoriteiten.
  • Actief identificeren van kwetsbare vrouwen en kinderen.
  • Lokale partners en vrijwilligers bij opvanglocaties te trainen om signalen van mensenhandel te herkennen.
  • Coördineren van veilig vervoer vanaf de grens naar opvanglocaties. En vluchtelingen helpen om van daaruit hun reis op een veilige manier te vervolgen, zodat de risico’s zo klein mogelijk zijn dat ze een vervoersaanbod van mensenhandelaren accepteren.

IJM helpt ook lokale partners bij het verstrekken van essentiële hulp zoals voedsel, simkaarten en andere eerste levensbehoeften. IJM traint hulpverleners bij het ondersteunen van en zorgen voor vluchtelingen met complexe trauma’s.


Dit werk wordt gedaan vanuit IJM’s Europese anti-mensenhandel programma. IJM zet zich sinds enkele jaren in tegen mensenhandel vanuit Roemenië en andere Oost-Europese landen. Daardoor is IJM al aanwezig en gebruikt deze lokale ervaring om mensenhandel te stoppen en te voorkomen, nu en in de toekomst.

Doneer nu >
Geven via bankrekening

IBAN: NL37 INGB 0004 9613 89
t.n.v. St. International Justice Mission te Den Haag
o.v.v. Oekraine

In actie komen tegen mensenhandel?

Doe mee aan IJM's MudRaise tegen mensenhandel aan de grenzen van Oekraïne.

Laatste nieuws

U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up