shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

7 mensen bevrijd van uitbuiting in steenfabriek

Zeven mensen (onder wie twee kinderen van vijf en zes) zijn bevrijd van uitbuiting in een steenfabriek in Zuid-Azië. Zij werden in veiligheid gebracht door de lokale autoriteiten en een partner van IJM.

Met een voorschot van (omgerekend) 440 euro had de fabriekseigenaar deze mensen naar zijn fabriek gelokt. Hij beloofde hen voor elke 1000 bakstenen zo’n 11 euro te betalen. In de praktijk kregen ze echter slechts anderhalve euro voor de hele week. Het voorschot gebruikte hij als schuld om ze onder controle te houden.

De arbeiders werden te werk gesteld op een bouwplaats, waar ze elke dag 13 uur moesten werken en die ze niet mochten verlaten. Bovendien intimideerde en bedreigde de eigenaar hen. Hij dreigde hen zelfs te vermoorden als ze iemand van buiten zouden vertellen over de uitbuiting of zouden proberen te ontsnappen.

Lokale ambtenaren hoorden over deze zaak van IJM's partner Foundation for Sustainable Development (FSD) en ondernamen onmiddellijk actie. Ambtenaren stelden een onderzoek in op de bouwplaats om de beschuldigingen van uitbuiting te bevestigen, waarna ze de vijf volwassenen en twee kinderen veilig naar huis brachten. Het FSD-team zal de survivors blijven ondersteunen bij hun herstel.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers van gedwongen arbeid te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up