shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

2 meisjes ontsnapt uit eendenboerderij waar ze werden uitgebuit

Twee meisjes van 8 en 10 jaar wisten te ontsnappen uit een eendenboerderij in Zuid-Azië waar ze werden mishandeld en uitgebuit. Lokale autoriteiten en IJM kwamen de twee kinderen op het spoor en gaven hen traumazorg en juridische hulp.

De zusjes hadden twee maanden vastgezeten op de boerderij. De eigenaar, een ver familielid van de meisjes, had de ouders een voorschot van 10.000 roepies (zo’n 112 euro) gegeven en nam de kinderen mee om op zijn boerderij te werken, die in een afgelegen gebied lag.

De nietsvermoedende meisjes belandden in een nachtmerrie. Dagelijks werden ze gedwongen van 6 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds voor 100 eenden te zorgen. Zowel fysiek als verbaal werden ze mishandeld. Ze moesten zorgen dat er elke week 300 tot 420 eieren beschikbaar waren voor verkoop.

Omdat ze niet meer tegen de mishandelingen konden, namen ze het moedige besluit om te ontsnappen. Ze wilden teruggaan naar hun ouders, die ruim 400 kilometer bij de boerderij vandaan woonden. Onderweg troffen bezorgde burgers de twee meisjes aan - bedelend en verdwaald - en brachten de lokale politie op de hoogte. Op 11 juni 2023 brachten politieagenten, in samenwerking met IJM, de twee minderjarige meisjes in veiligheid. Ze spoorden hun ouders op en lieten hen naar het overheidskantoor komen.

De meisjes kregen zogenaamde vrijheidscertificaten, waarmee de valse schulden van de familie aan de eigenaar formeel werden verbroken en ze recht kregen op overheidsuitkeringen. Op dezelfde dag keerden de meisjes met hun ouders terug naar huis. De ouders waren dankbaar dat hun dochters veilig terugkeerden en zeiden: “We zullen ze nooit meer laten werken. We willen dat ze naar school gaan. Ze beginnen volgende week met school.”

Een medewerker van IJM vertelde: "De kinderen zijn erg blij om weer bij hun familie en vrienden te zijn."

De overheidsmedewerkers werkten voortvarend met IJM samen bij het helpen van deze meisjes. Eerder hadden ze een workshop bijgewoond van IJM en een kinderhulpinstantie van de overheid over slavenarbeid en mensenhandel.

IJM zal de twee meisjes en hun familie blijven ondersteunen om te herstellen van deze traumatische ervaring. IJM werkt ook samen met de lokale autoriteiten om de verdachte ter verantwoording te roepen die de twee meisjes had mishandeld en uitgebuit.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up