shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Politie bevrijdt 700 mensen van mensenhandel na training van IJM

In een district in Zuid-Azië zijn eind 2022 ruim 700 mensen bevrijd uit de handen van mensenhandelaren. De politieagenten die de reddingsoperaties uitvoerden, waren recent getraind door IJM om moderne slavernij te bestrijden.

Aan het einde van het jaar lopen mensen met lage inkomens extra veel risico om ten prooi te vallen aan mensenhandelaren. Deze periode gaan veel bedrijven namelijk op zoek naar arbeiders en zijn ook veel mensenhandelaren actief om mensen te misleiden met valse beloften en hen in slavernij te voeren.

Na een training van IJM over het herkennen en tegengaan van mensenhandel, onderschepten de politieagenten 65 mensenhandelaren bij trein- en busstations. Deze criminelen waren bezig om families door het land te vervoeren naar malafide bedrijven.

Zonder de training en het daadkrachtige ingrijpen van de politie, waren deze 707 mensen het nieuwe jaar begonnen als slaaf in steenovens, boerderijen en fabrieken. Nu was de politie echter uitstekend uitgerust om tekenen van uitbuiting te herkennen én de families in veiligheid te brengen. Dit laat zien dat de autoriteiten zich steeds meer bewust worden van het probleem van mensenhandel.

Bovendien heeft de politie op social media verslag gedaan van haar succesvolle ingrijpen. Dit is een van de eerste keren dat zij openlijk communiceerde over mensenhandel voor gedwongen slavenarbeid. In het verleden aarzelden de overheidsinstanties in deze regio om openlijk over deze criminaliteit te praten, maar nu maken ze er een prioriteit van.

Operaties als deze geven ons vertrouwen dat we, in samenwerking met politie, survivors en donateurs, in 2023 nog meer mensen kunnen beschermen tegen mensenhandel.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up