shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Man veroordeeld voor misbruiken van zijn 14-jarige zusje

Een man uit De Filipijnen is veroordeeld voor het misbruiken van zijn 14-jarige zusje voor de webcam. Daarnaast bood de man zijn minderjarige nichtje en een ander meisje aan om te misbruiken voor een livestream in ruil voor geld.

Deze veroordeling is het resultaat van een reddingsoperatie die werd uitgevoerd op 7 juli 2021. Voorafgaand aan de operatie, kwamen Filipijnse agenten de verdachte op het spoor tijdens een cyberpatrouille. Bij de aanhouding van de man werd bewijsmateriaal in beslag genomen, zoals apparatuur en betaalbewijzen. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 19 tot 21 jaar en het betalen van een geldboete. Ook is er een vrouwelijke medeverdachte opgepakt, zij kreeg een gevangenisstraf van twee tot vier jaar en eveneens een geldboete opgelegd.

Lucille Dejito, directeur van het IJM Cebu, is blij met de veroordeling. “Seksuele uitbuiting van kinderen voor het internet is een zeer ernstig misdrijf,” zegt zij. “We hopen dat deze veroordelingen andere criminelen afschrikken om geweld tegen kinderen te gebruiken. Als criminelen terugdeinzen, betekent dat dat meer kinderen beschermd zijn tegen geweld en uitbuiting.”

Twee van de drie kinderen zijn nu in een opvanghuis, waar ze een traject van traumazorg doorlopen. Het derde kind keert onder begeleiding terug naar haar familie.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up