shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

In actie voor Zuid-Azië: Preek Tandoori Week bij Geloofwaardig Spreken

Woerden – Paulien Vervoorn (van Geloofwaardig Spreken) roostert een week vrij om twintig sprekers, voorgangers en predikanten feedback te geven op hun preek. In de week van 25 t/m 29 januari geeft ze hen de ingrediënten om hun preek te verfijnen. De volledige opbrengt van de twintig coachingsgesprekken gaat naar Zuid-Azië, naar zes organisaties die ze met eigen ogen aan het werk heeft gezien, waaronder IJM.

Wat is preek tandoori?
Kip tandoori is een bekend Indiaas gerecht met kip, dat in een tandoor, een kleioven, wordt gebakken. Stel je voor dat je bij het bereiden feedback zou krijgen van een professionele kok. Hij zal vast aanwijzingen krijgen over de ingrediënten (snufje meer, snufje minder) en de wijze van bereiden en opdienen. Zo geeft Paulien Vervoorn feedback om preken te verfijnen.

Paulien zal in deze week maar liefst twintig preken bekijken en bespreken. Online bespreekt ze tijdens een gesprek van anderhalf uur met welke ingrediënten de preek verfijnd kan worden. Zodat de preek nog meer impact heeft. Want het goede nieuws is het waard dat we dat goed communiceren!

Aandacht voor Zuid-Azië
Afgelopen vijf winters bezocht Paulien het immense gebied, en ook op dit moment zou ze er zijn. Ze mist de zee en de zon, de prachtige kleuren en heerlijke geuren, de smaak van de curry’s, maar vooral haar vrienden. Zij vertelden haar over armoede en onrecht. Tijdens de coronacrisis worden hun verhalen schrijnender. Voorgangers kunnen hun gemeenteleden niet bezoeken, de allerarmsten kunnen zich onvoldoende beschermen tegen het virus en nog meer kinderen dan voorheen zijn slachtoffer van cyberseks.

Een van de weken die ze deze winter in India zou zijn, maakt ze daarom vrij om alsnog van betekenis te zijn. De opbrengst gaat naar organisaties die ze met eigen ogen aan het werk heeft gezien, namelijk CAMA Zending, IJM, Lume / Verre Naasten, Open Doors, Wycliffe Bijbelvertalers en World Vision.

Sinds 2012 geeft Paulien Vervoorn vanuit Geloofwaardig Spreken (s)preektrainingen met impact.

Klik hier voor meer info of aanmelden ->

Preek tandoori

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up