shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM werkt samen met TikTok in de strijd tegen online kindermisbruik

In de strijd tegen online kindermisbruik is International Justice Mission (IJM) een samenwerking aangegaan met TikTok. Met de campagne #Report2Protect willen IJM en TikTok het bewustzijn vergroten rond misbruik van kinderen voor webcams en zorgen dat deze misdaad vaker en sneller wordt gemeld bij de politie. De campagne bevat educatieve video’s van TikTok-makers die een enorme aanhang hebben op het platform.

In de Filipijnen zijn vele duizenden kinderen het slachtoffer van seksueel misbruik voor internet. Door hun ouders of andere familieleden worden ze gedwongen om seksuele handelingen te verrichten voor de webcam. Tijdens de corona-pandemie komt dit nog vaker voor, omdat meer mensen thuis zitten. Dit geldt zowel in ‘aanbodlanden’ als de Filipijnen als ‘vraaglanden’, zoals Nederland, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

De campagne moedigt aan om tijdig aangifte te doen bij het Women and Children Protection Center (WCPC) van de Filipijnse politie. Ook worden techbedrijven en banken opgeroepen om mee te strijden op het gebied van innovatie, om daarmee beelden van misbruik en verdachte geldtransacties snel te kunnen opsporen.

Sinds 2011 heeft IJM, in samenwerking met de Filipijnse autoriteiten, ten minste 828 kinderen van online misbruik gered, 293 daders gearresteerd, waarvan er inmiddels 122 zijn veroordeeld. Sinds februari 2019 werkt IJM samen met de Filipijnse, Australische en Britse politie in het Filipijnse Internet Crimes Against Children Center (PICACC). Door samenwerking kan deze internationale misdaad beter bestreden geworden. Dit jaar heeft PICACC ook de Nederlandse politie als lid verwelkomd, omdat online kindermisbruik mede in stand wordt gehouden door de vraag vanuit ons land.

Kijk voor meer informatie op https://osec.ijm.org/news-and-insights/news-updates/ijm-tiktok-launch-campaign-to-drive-community-reporting-vs-online-sexual-exploitation-of-children/.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up