shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM en EVA vechten samen tegen cyberseks

Kijk op donderdagavond 19 november mee naar: The Justice Concert. De reis van slavernij naar herstel in muziek, verhalen en poezie – in een online evenement.

In november slaan Eva en IJM nog een keer de handen ineen om te vechten voor kinderen die gevangen zitten in het netwerk van cyberseks.

In de tijd van lockdown is de vraag naar cyberseks wereldwijd vergroot. Kinderen, soms nog maar een paar jaar oud, worden via livestream online seksueel misbruikt. Pedofielen zijn maar een muisklik verwijderd van een kamertje, onder ander op de Filippijnen, waar jonge kinderen worden uitgebuit en mishandeld.

Deze moderne vorm van slavernij moet stoppen, vindt ook Deborah Voordewind van IJM. Ze ging in 2018 op bezoek bij haar collega’s op de Filipijnen. “Cyberseks komt op de Filipijnen veel voor, omdat mensen hier vaak wel een internetverbinding hebben, ook in de armere wijken. Daarnaast spreken ze goed Engels.” Deborah: “Het is het een afschuwelijke vorm van misbruik. Bijna de helft van de kinderen die het overkomt, is onder de twaalf. Soms zijn het zelfs peuters. Gelukkig werken we er bij IJM hard aan om dit te stoppen. Op de Filipijnen heeft IJM ruim 7000 mensen getraind, meer dan 300 kinderen bevrijd, ruim 150 Filipijnse verdachten opgepakt en meer dan 100 daders zijn veroordeeld. We hopen dat dit ook een signaal afgeeft in de buurten: je komt hier niet meer ongestraft mee weg.”

RAISE YOUR VOICE

Op donderdagavond 19 november organiseert IJM in samenwerking met Eva een evenement: The Justice Concert. De avond zal in het teken staan van het thema Raise your voice. Door aangrijpende verhalen en muziek van onder andere Christiana Bohorquez en Joke Buis geven we deze avond een stem aan hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen. The Justice Concert wordt om 20.00 uur live-gestreamd via www.justiceconcert.nl.

Vanaf zaterdag 14 november voert Eva online campagne onder het motto Raise you voice. Houd hiervoor hun & onze socials in de gaten.

Meer info op www.justiceconcert.nl

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up