shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Gerechtigheid voor zeven jonge kinderen

Zeven kinderen, in de leeftijd van zes maanden tot 12 jaar, werden dagelijks ingezet en gedwongen om de bedelen in de drukke straten van Phnom Penh, Cambodja. Ze moesten tenminste 2 dollar ophalen. Wanneer dit niet lukte, werden ze geslagen met elektrische draden en gedwongen buiten te slapen op bankjes in een park. De kinderen kregen slechts een maaltijd per dag en de baby kreeg slaappillen. En om het nog erger te maken: de dader was een familielid, Phoung Channy (foto).

IJM werkt al sinds 2003 in Cambodja samen met locale autoriteiten om mensenhandel tegen te gaan. Sinds 2016 helpen wij de overheid in zaken die te maken hebben met gedwongen arbeid. Ons team hielp de autoriteiten in het veiligheid brengen van de zeven kinderen, het oppakken van de verdachte en de rechtszaak tegen haar. Channy bekende schuld aan het acht jaar lang misbruiken van kinderen door hen te laten bedelen.

Afgelopen maand veroordeelde de rechtbank Channy tot een gevangenisstraf van acht jaar. You Sopheak, van de Cambodjaanse autoriteiten, reageerde verheugd op deze veroordeling: “Het helpt bij de bescherming van andere kinderen. Dank aan IJM en de politie die hebben samengewerkt om de kinderen te bevrijden en de dader in de rechtbank aan te pakken.”

De kinderen zijn nu veilig en kunnen niet langer worden misbruikt. Alle zeven krijgen zij de juiste nazorg. IJM is blij met de groeiende betrokkenheid van de Cambodjaanse overheid om deze misdaad tegen kinderen tegen te gaan. Gerechtigheid voor de armsten is mogelijk door te investeren in werkende rechtssystemen.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up