shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Eerste reddingsactie van 2021: 41 mensen bevrijd

NIEUWS: Er zijn 41 mensen bevrijd bij de eerste reddingsoperatie van 2021! Onder hen waren 13 kinderen. Het IJM-team in Zuid-Azië ondersteunde de lokale autoriteiten bij de bevrijding.

De gezinnen behoorden tot een etnische minderheid en waren meegenomen vanuit de staat Telangana. Er was hen een eerlijke en goed betaalde baan beloofd. Ze werden gelokt met royale betalingsvoorschotten op hun salaris (tot €1350 per gezin), maar wisten niet dat dit een val was. Het voorschot werd omgezet in een schuld, waardoor de gezinnen non-stop aan het werk moesten, om hun schuld te vereffenen. De aannemer vertelde hun dat ze niet konden vertrekken, zonder hun voorschot met arbeid af te betalen. Hij bracht elke dag meer kosten in rekening, zodat de schuld bleef groeien.

De families werkten 2 jaar lang onafgebroken op een spoorwegbouwplaats in de staat Odisha. Al die tijd zaten ze zonder genoeg eten of een normaal onderkomen. Eén van de kinderen is zelfs geboren op de bouwplaats, zonder medische voorzieningen. De gezinnen verloren de hoop dat ze ooit vrij zouden komen.

IJM’s partner FSD ontdekte de benarde situatie van de families en zette in samenwerking met de lokale autoriteiten een reddingsoperatie op. Ze hielpen de gezinnen met het inpakken van hun weinige bezittingen en voorzagen hen van tijdelijke accommodatie en voedsel. Ook hielpen ze de gezinnen met hun terugkeer naar hun thuis in Telangana, waar ze langdurige nazorg zullen ontvangen om hun leven in vrijheid weer op te bouwen.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up